Pressmeddelande16 mars 2022

Världens första Symbiotic Building invigs i Malmö Hyllie idag

Kungsleden, ett dotterbolag till Castellum, inviger idag, 16 mars 2022, sin första Symbiotic Building, kontorsfastigheten Eden, i Malmö Hyllie. Vid invigningen deltar bland andra Ylva Sarby Westman, VD Kungsleden och Roko Kursar, vice ordförande i kommunstyrelsen för Malmö stad.

Symbiotic Concept är utvecklat av Kungsleden och innebär att vi sätter människan i centrum när vi utvecklar fastigheter och stadsdelar. Vårt perspektiv är holistisk mänsklig hållbarhet, vilket innebär att vi arbetar med social, miljömässig och ekonomisk hållbarhet.

Eden är inte bara vår första nyproducerade kontorsfastighet, byggnaden är även vår första Symbiotic Building. Det innebär att byggnad och människa lever i en utvecklande symbios som skapar hälsa och välmående och som ökar såväl kreativitet som produktivitet. Eden är en byggnad med plats för alla delar av livet.

Fastigheten är byggd och inredd med fokus på fyra hörnstenar; hälsa; biophilia; service; och intelligens. Cirka 10 000 växter finns inne i och utanpå byggnaden för att förse besökare och hyresgäster med en daglig välgörande närhet och kontakt med naturen. Restaurangen, Pieplows Brasserie, serverar vällagad och hälsosam mat och hyresgäster bjuds regelbundet in till träningspass och inspirerande föreläsningar om hälsa och hållbarhet. I huset finns även en konferensavdelning och coworkingytor som drivs av Quick Office. Fastigheten är dessutom certifierad enligt LEED och WELL Platinum.

- Vi är oerhört stolta och glada över Eden och har all anledning att fira idag. Att bygga och utveckla en fastighet enligt ett helt nytt och unikt koncept har varit en fantastiskt spännande resa och vi är väldigt nöjda med resultatet, säger Ulrica Sjöswärd regionchef Göteborg/Malmö Kungsleden.

Onsdag 16 mars eftermiddag och kväll samlas inbjudna gäster till en invigningsfest, där det förutom invigningsceremoni bjuds på underhållning, intervjuer med bland annat hyresgäster och kommunalråd, rundvandring i byggnaden med mera.

For mer information, vänligen kontakta:

Ulrica Sjöswärd, Regionchef Göteborg/Malmö Kungsleden, 073-803 12 09, ulrica.sjosward@kungsleden.se

Anna Trane, Kommunikationschef Kungsleden, 070-884 74 69 anna.trane@kungsleden.se

Kungsleden är människor som skapar platser och upplevelser för människor. Genom att förvalta och utveckla attraktiva och hållbara platser ser vi till att människor får ett bättre och mer inspirerande arbetsliv. Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare med fokus på kommersiella fastigheter i svenska tillväxtregioner. Kungsleden är sedan november 2021 ett dotterbolag till Castellum.

Presskontakt

Hampus Zethelius

PR & Digital Medieansvarig

Tel: 08-503 052 83
Mejla mig