Pressmeddelande12 maj 2021

Kungsleden hyr ut till snabbväxande internationellt bolag inom gaming

Kungsleden hyr ut till Fractal Design, ledande tillverkare av PC gaming-produkter i Högsbo, Göteborg. Hyresavtalet som löper i fem år omfattar 1 268 kvm kontorsyta på 1,5 plan i topprenoverade lokaler.

Fractal Design som är marknadsledande inom bland annat datorchassin på flera marknader, kommer att flytta sitt huvudkontor till de nyrenoverade lokalerna i kontorsfastigheten Monilen, på Viktor Hasselblads gata 16. Det nyligen börsintroducerade bolaget har vuxit snabbt sedan starten 2007 och började se sig om efter nya rymligare kontorslokaler för drygt ett år sedan. Valet föll slutligen på Kungsledens nyrenoverade, toppmoderna fastighet Monilen.

 

- Vi har helt enkelt växt ur vår nuvarande kostym i samband med bolagets positiva utveckling både sett till försäljning, produktexpansion samt organisation - där vi nu går in i nästa fas av Fractal Designs tillväxtresa. Kungsleden erbjöd en lokal med rätt specifikation och möjlighet att sätta sin egen prägel ifrån start, specifikt kopplat till våra egna ändamål och verksamhet. Vårt nya kontor ligger dessutom i ett attraktivt område med närhet både till innerstaden och leder. Flytten till de nya lokalerna betyder väldigt mycket för företagets fortsatta utveckling, allt ifrån att ha moderna och topputrustade faciliteter för både produkttestning och utveckling, till att skapa en inbjudande miljö för både befintliga som kommande anställda som främjar både samarbete såväl som inspirerar, säger Alexander Ernryd, CMO Fractal Design.

Uthyrningen innebär att fastigheten nu är uthyrd till 50%. Fractal Design hyr totalt 1 268 kvm på 1,5 våningsplan, till ett årsvärde om cirka 2,5 miljoner.

- Vi är väldigt glada för den här uthyrningen, dels för att Fractal Design är ett spännande och framgångsrikt bolag, dels för att uthyrningen är ett betydelsefullt steg i vårt mål att skapa ett modernt och attraktivt nav i vårt kluster i Högsbo, säger Ulrica Sjöswärd Regionchef Göteborg/Malmö Kungsleden.

Fractal Design flyttar in i Monilen, Viktor Hasselbladsgata 16 den första november i år.

 

For mer information, vänligen kontakta:

Ulrica Sjöswärd, Regionchef Göteborg/Malmö Kungsleden, 031-755 56 31, ulrica.sjosward@kungsleden.se

Anna Trane, Kommunikationschef, Kungsleden, 08-503 052 20, anna.trane@kungsleden.se

Kungsleden är människor som skapar platser och upplevelser för människor. Genom att förvalta och utveckla attraktiva och hållbara platser ser vi till att människor får ett bättre och mer inspirerande arbetsliv. Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare med fokus på kommersiella fastigheter i svenska tillväxtregioner. Per den 31 mars 2021 ägde vi 208 fastigheter med ett sammanlagt bokfört värde på 41 814 Mkr. Kungsleden (KLED) är noterat på Nasdaq Stockholm Large Cap. Läs mer på www.kungsleden.se

Presskontakt

Anna Trane

Kommunikationschef

Tel: 08-503 052 20
Mejla mig