Pressmeddelande21 april 2021

Kungsleden hyr ut till Praktikertjänst för ny vårdcentral i Västerås

Kungsleden hyr ut 1448 kvm på 1,5 plan i Isolatorn 3, strax utanför city, i Västerås. Praktikertjänst öppnar här Tegnér vårdcentral och planerad inflytt är vid årsskiftet 2022. Kontraktet löper under 8 år.

”Det är glädjande att vi kan stärka området med något så viktigt som en vårdcentral, både till de boende och företag. I samband med att området moderniseras behöver även serviceutbudet utökas och vi ser därför även över ytterligare möjligheter till utökad service,” säger Mats Eriksson, Regionchef Mälardalen på Kungsleden.

Området runt Isolatorn 3 är nyetablerat sedan några år tillbaka och består till största del av bostäder. Kungsleden sålde nyligen den närliggande fastigheten Isolatorn 12 som även den planeras bli flerbostadshus. Praktikertjänst driver idag Odensvi Vårdcentral i närheten av Odensviplatsen och till våren 2022 kommer verksamheten ta över lokalerna i Isolatorn 3.
 

”I över 20 år har vi erbjudit god och nära vård till boende i området, men vi har växt ur våra tidigare lokaler. Därför känns det extra bra att välkomna både nya och gamla patienter till en större mottagning i Tegnérlunden,” säger Réka Velle, verksamhetschef på Praktikertjänst.

Kungsleden kommer i samband med anpassning av lokalen även att tillföra ny hiss, bygga om trapphuset, bygga ny entré och göra utomhusmiljön mer tillgänglig för både bilar och cyklar.

För mer information, vänligen kontakta:

Mats Eriksson, Regionchef Mälardalen Kungsleden | 070 588 79 99 | mats.eriksson@kungsleden.se

Anna Trane, Kommunikationschef Kungsleden | 0708 84 74 69 | anna.trane@kungsleden.se

Kungsleden är människor som skapar platser och upplevelser för människor. Genom att förvalta och utveckla attraktiva och hållbara platser ser vi till att människor får ett bättre och mer inspirerande arbetsliv. Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare med fokus på kommersiella fastigheter i svenska tillväxtregioner. Per den 31 december 2020 ägde vi 211 fastigheter med ett sammanlagt bokfört värde på 40 718 Mkr. Kungsleden (KLED) är noterat på Nasdaq Stockholm Large Cap. Läs mer på www.kungsleden.se

Presskontakt

Anna Trane

Kommunikationschef

Tel: 08-503 052 20
Mejla mig