Pressmeddelanden

Kungsleden hyr ut till KidsBrandStore i Västerås

Kungsleden AB (publ) har tecknat ett nytt hyresavtal med Nordens ledande aktör inom premium mode, KidsBrandStore, om 7 200 kvadratmeter i Örjan-området, Västerås. Hyresavtalet löper på sju år och har ett sammanlagt hyresvärde om drygt 49 Mkr.

KidsBrandStore är en av Nordens största webbbutiker med försäljning av kvalitetskläder och accessoarer för barn och ungdomar, i åldrarna 8 – 16 år. Fokus ligger på hög kundservice och snabba leveranser. Huvuddelen av bolagets försäljning sker på nätet men har kompletterats, sedan tre år tillbaka, med ett omnikanalkoncept där bolaget idag äger sex fysiska butiker placerade i de mest attraktiva köpcentrumen i Sverige.

Hyresavtalet avser cirka 7 200 kvadratmeter lager och kontor i fastigheten Örjan 1,
i det numera eftertraktade Örjan-området, med god tillgänglighet till E18. Beräknad inflyttning sker 1 juni 2019.

”Detta skapar möjligheten för oss att kunna ta nästa steg och utveckla vår verksamhet för att säkerställa fortsatt tillväxt både i Norden och i Europa”, säger Mikael Arnåsen, vd KidsBrandStore.

”Vi välkomnar KidsBrandStore tillbaka till oss på Kungsleden och till Örjan-området. Det känns spännande att få följa deras fortsatta utveckling och få bidra till deras affär”, säger Mats Eriksson, Fastighetschef Mälardalen Kungsleden.

KidsBrandStore flyttar in i en del av den yta som ABB lämnat.

”Ett stort intresse har visats, för både område och de vakanta ytorna. Nu har vi flera förhandlingar som ligger i en slutfas och vi räknar med att kunna fylla de resterande ca 14 000 kvm med nya verksamheter innan sommaren”, säger Mats Eriksson

För mer information vänligen kontakta:

Mats Eriksson, Fastighetschef Mälardalen | 021-40 44 85 | mats.eriksson@kungsleden.se


This press release is available in English at www.kungsleden.se/press

Informationen lämnades för offentliggörande den 2019-02-05 kl.07.00

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner. En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large Cap.