Pressmeddelanden

Kungsleden rekryterar transaktionschef

Kungsleden anställer Henrik Gerdin som transaktionschef. Rekryteringen är ett led i den omorganisation som inleddes under hösten.

Kungsleden AB (publ) tar nästa steg i den omorganisation som inleddes under hösten och anställer Henrik Gerdin som ny transaktionschef. I sin nya roll ska Henrik bland annat fortsätta att optimera och expandera fastighetsportföljen utifrån den utstakade strategiska riktningen.

Henrik Gerdin kommer närmast från en roll som Director på Niam där han har arbetat med fastighetstransaktioner i åtta år. Dessförinnan arbetade Henrik i två år med structured finance och investment banking på Deutsche Pfandbriefbank i London.

Henrik har en ekonomiexamen från University of Manchester och en magisterexamen från KTH. Han tillträder sin nya tjänst i februari 2016 och rapporterar till Ylva Sarby Westman, vice vd och chef fastighetsinvesteringar.

”Jag ser fram emot att få arbeta tillsammans med Henrik och är övertygad om att hans transaktionserfarenhet kommer stärka vår organisation ytterligare i det fortsatta arbetet med att optimera och expandera fastighetsportföljen” säger Ylva Sarby Westman.

”Det ska bli väldigt roligt att tillsammans med transaktionsteamet fortsätta det framgångsrika arbete som har genomförts med Kungsledens fastighetsportfölj de senaste åren. Kungsleden är idag ett nytt bolag och jag ser fram emot att få vara med och bidra till en fortsatt positiv utveckling”, säger Henrik Gerdin.

För mer information vänligen kontakta:

Ylva Sarby Westman, vice vd och chef fastighetsinvesteringar | 08-503 052 27 | ylva.sarby.westman@kungsleden.se
Biljana Pehrsson, vd Kungsleden | 08-503 052 04 | biljana.pehrsson@kungsleden.se

www.kungsleden.se


This press release is available in English at www.kungsleden.se/press

Informationen lämnades för offentliggörande den 11/1 2016 kl. 7.00. 

Kungsledens affärsidé är att äga, förvalta och förädla kommersiella fastigheter i tillväxtregioner i Sverige och leverera attraktiv totalavkastning. Fokus på värdeskapande sker genom att tillgodose kunders lokalbehov genom att förvalta, förädla och utveckla fastigheter samt optimera bolagets fastighetsportfölj. Kungsleden är noterad på NASDAQ Stockholm sedan 1999.