Kund hos Kungsleden

Frågor & svar

Här hittar du vanliga frågor och svar för dig som hyresgäst.

Vem kontaktar jag om jag har frågor angående min hyra?

Din förvaltningsassistent kan svara på frågor angående din hyra. På din fastighetssida hittar du kontaktuppgifter till din förvaltningsassistent. 

När ska hyran betalas?

Hyran betalas i förskott - senast sista dagen i föregående månad. Har du problem med hyran är det alltid bättre att i god tid berätta det för oss. Vi kan ofta bistå både med råd och tillfälliga lösningar för att underlätta för din verksamhet på lång sikt.

Hur gör jag en felanmälan?

Felanmälan görs här på hemsidan, gå till felanmälan, sök er fastighet och fyll i formuläret på fastighetssidan. Är ditt ärende akut ber vi dig att göra felanmälan via telefon.

Jag får ett felmeddelande när jag gör felanmälan, vem vänder jag mig till?

Om felanmälan på webben inte går att genomföra får du gärna ringa in din felanmälan på det telefonnummer som står på din fastighetssida. Alternativt skicka ett mail till info@kungsleden.se Tänk på att beskriva ditt ärende i detalj och lämna ditt telefonnummer så att vi kan återkoppla till dig. 

Hur lång tid tar det innan felet är åtgärdat?

Detta beror på ärendets karaktär men du ska alltid få återkoppling på ditt ärende inom 24 timmar.

Kan jag själv göra anpassningar av lokalen?

För egna arbeten i lokalen krävs skriftligt tillstånd från hyresvärden. Kontakta därför alltid oss och passa då även på att bolla tankar och idéer.

Hur går jag tillväga för att teckna ett grönt hyresavtal?

Vill du teckna ett grönt hyresavtal eller veta mer är du välkommen att kontakta din förvaltare. Under Grönt hyresavtal hittar du kortfattad information om vad ett grönt hyresavtal innebär.

Får jag sätta upp en skylt på fasaden?

Uppsättning av skylt på fasaden görs alltid i samråd med din förvaltare med hänsyn till fastighetens skyltprogram.

Jag hittar inte svaret på min fråga här, vem kontaktar jag?

Din förvaltare svarar gärna på dina frågor. På din fastighetssida hittar du kontaktuppgifter till alla i ditt förvaltningsteam.