Fastigheten Julius 1

Ahlmansg. 1, Claesg. 17, Spårvägsg. 2, Malmö

  • Objektet
  • {{ legend.poi.category.name }}

Omgivning

Arkitektritad kontorsfastighet från 2003/2004 mitt på Södervärn. Källarplanet innehåller ett större arkiv, parkeringsplatser samt teknik- och förvaringsutrymmen. På bottenvåningen finns cellkontor, en reception och en kundmottagningsyta. Plan 2-3 består främst av cellkontor och på plan 4 finns två större konferensrum samt kök och lunchrum. Samtliga kontorsplan nås från något av de två trapphusen eller med hiss. Högst upp finns två terrasser i norr- och söderläge. Här finns en personalentré mot Ahlmansgatan och en kundentré på hörnet av Spårvägsgatan och Claesgatan. Källarplanet nås från ett av trapphusen eller via bilnedfart från Ahlmansgatan. Här finns garageplatser för 10 bilar samt ett cykelförråd. Byggnaden uppfördes åt Försäkringskassan som hyrt hela fastigheten sedan uppförandet.

Service

Området kring Södervärn/Möllevångstorget är ett restaurangtätt område. Här finns även all tänkbar service i närområdet som Apotek, dagligvaruhandel, barer och shopping.

Kommunikationer

Till fastigheten finns utmärkta kommunikationsmöjligheter. Den ligger precis vid bussnavet Södervärn och på promenadavstånd (fem minuter) till Citytunnelstationen Triangeln, därr Malmö C nås på 4 minuter. Södervärn är en av de största knutpunkterna för stadsbussar och regionbussar. Den är ett nav för den regionala busstrafiken vilket medför mycket täta avgångar och bra omfång. Från Triangeln nås Köpenhamn flygplats på under 20 minuter med Öresundståget och Sturup flygplats på cirka 35 minuter med flygbuss. Fastigheten ligger vid en stor korsning av vältrafikerade leder. Detta skapar lätt tillgänglighet för de bilburna hyresgästerna.

Lokaler i närheten