Etablera er verksamhet i en av Sveriges starkast växande städer

Västerås har en stark tillväxt och erbjuder ett mångfacetterat och världsledande näringsliv främst inom teknik. Staden ligger endast 1 timme från Stockholm och är en viktig logistikort invid Mälaren. Kungsleden är Västerås absolut största kommersiella fastighetsägare och äger bland annat fastigheterna Skrapan och ABBs anrika huvudkontor. Vårt lokalkontor hittar ni på våningsplan 20 i Skrapan. Titta gärna förbi och säg hej!

I Västerås finns många idéer, nya tankar och innovationer. Visste du t.ex. att H & M öppnade sin första butik här? Västerås är även hemort till både ABB och ICA. Staden är belägen endast tio mil väster om Stockholm vid Mälarens norra strand. Här finns cirka 150 000 invånare och i staden huserar den framstående högskolan, Mälardalens högskola. Stadens entreprenöranda är märkbar och här hittar ni både Västerås Science Park och Expectrum – mötesplatser för nya idéer.

Nära till allt

Västerås ligger invid E18, bara tio mil från Stockholm city. Staden har även goda tågkommunikationer samt flygplatsen Stockholm Västerås med regelbundna avgångar ut i Europa. Västerås hamn är Sveriges största kommersiella insjöhamn och rustas nu upp då Mälaren har fått status som en inre vattenväg. Det innebär att större lastfartyg med större godsvolym kan trafikera sjöfarten till och från Västerås hamnar.

Den goda tillgängligheten med bil (E18), tå och flyg bidrar till stadens attraktionskraft. Det strategiska läget i Mälardalen och tillgängligheten till centrala Stockholm gör Västerås till en av Sveriges mest tillgängliga städer.

Kungsledens fastigheter ligger i direkt anslutning till stadens busstation där Västmanlands lokaltrafik trafikerar.

Lokaler mitt i stan!

Eftersom våra fastigheter ligger i Västerås stadskärna har du nära till service som restauranger, shopping, livsmedelsaffärer, parkeringsplatser, gym, vårdcentral, tandläkare och mycket mer. Du tar dig till tåg och buss på fem minuter och har nära till det mesta. 

Om du tar du bilen till jobbet har vi bra parkeringsmöjligheter i anslutning till våra fastigheter. Här hittar ni beställningsblankett för parkeringsplats.

Den som jobbar här behöver inte ta några omvägar för att göra ärenden, shoppa eller träna.

Hotell, kontor och närhet till flyg

Västerås är en hotellintensiv stad med ett stort antal multinationella företag och ligger även nära flera flygplatser. Även den stora konferensanläggningen Aros Congress Center, som håller stora konferensen årligen, ligger mitt i stadskärnan invid Kungsledens lokaler.

Behovet av ett flexibelt boende för inresande medarbetare och konsulter är stort. Det finns ett flertal hotell i området och First Hotel utvecklar för tillfället sitt hotell tillsammans Kungsleden i fastigheten Skrapan Läs mer om projektet här.

Vi har ca 150 hyresgäster i Västerås City

Kungsleden är Västerås största fastighetsägare med över 150 hyresgäster fördelat på fyra fastigheter och total yta om 153 000 kvadratmeter kontor, handel, lager och hotell. Vi hyr till stora och små företag, restauranger, hotell, museer och många andra typer av verksamheter. Här finns möjligheter för de flesta.

Förvaltare och uthyrare på plats

För oss på Kungsleden är närhet viktigt. Vi finns på plats och kan våra områden utan och innan. Vi har en bra och effektiv förvaltning och fångar upp hyresgästernas skiftande behov.
Välkommen att ta kontakt med oss!

Våra fastigheter i Västerås City

 

 • LORENS 14 (SKRAPAN)

  LORENS 14 (SKRAPAN)

  Adress: Kopparbergsvägen 10 och 14, Karlsgatan 9A
  Uthyrningsbar yta: 26 006 kvm 
  Exempel på hyresgäster: Plaza i Västerås AB, KPMG AB, Svenska Mc Donalds AB, Expectrum (Västerås Stad)
  Förvaltare: Thomas Lundin 

 • OTTAR 6

  OTTAR 6

  Adress: Kopparbergsvägen 2 och 4 
  Uthyrningsbar yta: 18 126 kvm 
  Exempel på hyresgäster: ABB AB, Migrationsverket
  Förvaltare: Malin Evertsson  

 • MIMER 5

  MIMER 5

  Adress: Stora Gatan 1E
  Uthyrningsbar yta: 88 201 kvm
  Exempel på hyresgäster: ABB, ICA Fastigheter, Actic Sverige, Västerås stad, Riksbyggen m fl.
  Förvaltare: Malin Evertsson 

 • OTTAR 5

  OTTAR 5

  Adress: Kopparbergsvägen 6 och 8
  Uthyrningsbar yta: 20 405 kvm 
  Exempel på hyresgäster: Pingdom AB, Loopia AB, Stomkonstruktioner i Västerås AB, Archus Arkitekter AB, JM AB, SPP Pension o Försäkring AB, Atkins Sverige AB
  Förvaltare: Thomas Lundin


Fakta

Västerås - en knutpunkt för många intressanta branscher

Västerås starka tillväxt beror till stor del på de goda transportmöjligheterna och det centrala läget i Mälardalen. En tredjedel av Sveriges befolkning bor inom en radie av 10-15 mil och cirka 1 500 pendlar in till Västerås dagligen för att arbeta.

I Västerås finns det totalt cirka 10 000 företag som har ungefär 70 000 medarbetare. Staden är en regional knutpunkt för teknik, handel och logistik. Exempel på några stora arbetsgivare är ABB, Bombardier, Westinghouse, ICA, Coop, Hilton Food Group och Länsförsäkringar Bergslagen.

Utöver företag så är Västerås stad en betydande arbetsgivare med nästan 10 000 anställda.

Västerås har också en av Sveriges större högskolor - Mälardalens högskola. Högskolan kännetecknas av nära samarbeten med företag och offentlig sektor i regionen. Mälardalens högskola har 14 000 studenter, varav 8 000 i Västerås.