Pressmeddelande07 april 2022

Castellum utvecklar utbudet av service och upplevelser i centrala Västerås

Castellum hyr, genom det helägda dotterbolaget Kungsleden, ut 948 kvm till restaurangkedjan Klang Market i fastigheten Ottar 5 vid Aseatorget. Uthyrningen bidrar till satsningen på att utöka utbudet av service och upplevelser centralt i Västerås och redan till våren och sommaren förses området med foodtrucks och en nybyggd scen för evenemang.

Enligt mätningar är Aseatorget och Skrapantorget två av de mest besökta platserna i Västerås och Castellum, genom Kungsleden, satsar nu på att göra området ännu mer attraktivt för besökarna. Våren 2023 öppnar Klang Market restaurang i bottenvåningen på fastigheten Ottar 5, även kallat Melkerhuset som är beläget vid Aseatorget. Avtalet löper under tio år.

”Aseatorget är det enda torg i Västerås som har sol hela dagen och Klang Markets 200 platser på uteserveringen kommer att få ett oslagbart läge. Till våren har vi foodtruck-vecka på Aseatorget och på sensommaren bygger vi upp en scen för ett stort evenemang för att därefter på hösten välkomna Ölhallen som öppnar i Mimerporten. Under sommaren planeras även fler aktiviteter som vi kommer att släppa nyheter om längre fram”, säger Mats Eriksson, regionchef Mälardalen på Castellum/Kungsleden.

Från och med 2023 planerar Castellum att arrangera festivaler på Aseatorget och i den gamla Melkerbiografen, ABB:s gamla samlingslokal, genomförs även en omfattande renovering för att så småningom öppna upp för en möjlig samlingsplats för spelningar och events. I lokalen finns 170 sittplatser.

Castellum och Kungsleden blir efter uppköpet i vintras ett fullt integrerat bolag med ett allt större och växande fastighetsbestånd till kundernas och närområdets fördel.

För mer information, vänligen kontakta:

Mats Eriksson, Regionchef Mälardalen, Castellum/Kungsleden, 0705 88 79 99, mats.eriksson@kungsleden.se
Linda Morén, Kommunikation- och marknadsansvarig, Castellum/Kungsleden, 0762 06 67 80, linda.moren@kungsleden.se

Kungsleden är människor som skapar platser och upplevelser för människor. Genom att förvalta och utveckla attraktiva och hållbara platser ser vi till att människor får ett bättre och mer inspirerande arbetsliv. Per november 2021 är Kungsleden ett dotterbolag till Castellum.

Presskontakt

Hampus Zethelius

PR & Digital Medieansvarig

Tel: 08-503 052 83
Mejla mig