Pressmeddelande05 maj 2021

Prefabbolaget hyr dubbelt så stort hos Kungsleden i Västerås

Kungsleden hyr ut 5 236 kvm till Prefabbolaget i Kontaktledningen på Stenby i Västerås. Prefabbolaget sitter idag i Kungsledens lokaler på Finnslätten men har behov av att fördubbla ytan för att möta efterfrågan, och fortsätter nu att växa i Kungsledens bestånd. Kontraktet löper under 10 år.

”Vi värdesätter långsiktiga relationer till våra hyresgäster och ser positivt på att kunna hjälpa Prefabbolaget att växa i vårt bestånd. Kontaktledningen är specialanpassad efter den tidigare hyresgästen och istället för att riva lokalen kan vi nu anpassa den på ett hållbart sätt,” säger Mats Eriksson, Regionchef Mälardalen på Kungsleden.Stenby ligger i anslutning till Finnslätten som till största del ägs av Kungsleden. På Finnslätten sitter idag bl.a. ABB, Northvolt och Westinghouse tillsammans med många andra högteknologiska företag. Området genomgår en utveckling för att kunna möta morgondagens behov och fortsätta att locka världsledande företag och medarbetare.

”Våra produkter är eftertraktade men vi befinner oss på en plats där vi inte har den ytan som krävs för att möta våra kunders behov. Eftersom vi trivs bra i området och vill ta del av utvecklingen på Finnslätten är lokalen på Stenby en bra lösning för oss,” säger Joachim Holmgren, VD på Prefabbolaget.

Kungsleden har ansökt om bygglov för den kommande anpassningen och står redo att starta arbetet så snart kommunen har godkänt. Avtalet löper under 10 år.

För mer information, vänligen kontakta:

Mats Eriksson, Regionchef Mälardalen Kungsleden | 070 588 79 99 | mats.eriksson@kungsleden.se

Anna Trane, Kommunikationschef Kungsleden | 0708 84 74 69 | anna.trane@kungsleden.se

Kungsleden är människor som skapar platser och upplevelser för människor. Genom att förvalta och utveckla attraktiva och hållbara platser ser vi till att människor får ett bättre och mer inspirerande arbetsliv. Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare med fokus på kommersiella fastigheter i svenska tillväxtregioner. Per den 31 mars 2021 ägde vi 208 fastigheter med ett sammanlagt bokfört värde på 41 814 Mkr. Kungsleden (KLED) är noterat på Nasdaq Stockholm Large Cap. Läs mer på www.kungsleden.se

Presskontakt

Anna Trane

Kommunikationschef

Tel: 08-503 052 20
Mejla mig