Pressmeddelanden

Kungsleden tecknar femårigt hyresavtal med Brödernas i Växjö

Kungsleden har tecknat ett femårigt hyresavtal i fastigheten Tegnér 15 i Växjö och välkomnar Restaurang Brödernas som ny hyresgäst.

”Växjö är en attraktiv plats för vår satsning när vi expanderar vidare utanför Stockholmsområdet. Tillsammans med Kungsleden har vi fått till en modern restaurang med rymliga ytor i ett centralt läge”, säger Joakim Wiklander, en av grundarna och vd för Brödernas. ”Vi är mycket glada för att Brödernas väljer att etablera sin senaste restaurang hos oss i Växjö. Tillsammans skapar vi en ny mötesplats för Växjöborna och bidrar till att Tegnérhuset utvecklas till en del av en levande stadskärna”, säger Ulrica Sjöswärd, regionchef på Kungsleden. Brödernas grundades 2016 av bröderna Jonas och Joakim Wiklander i Stockholm och finns nu med 19 restauranger runt om i Sverige. Tillsammans med entreprenörerna Monir Kalgoum och svenska NHL proffset Mika Zibanejad (New York Rangers), driver de nu kedjans expansion vidare till södra Sverige.

I fastigheten Tegnér 15, finns även Tegnérgallerian som Kungsleden utvecklade för några år sedan och utgör en del av shoppingstråket i centrala Växjö.


För mer information, vänligen kontakta:

Ulrica Sjöswärd, Regionchef, Kungsleden | 031-755 56 31 | ulrica.sjosward@kungsleden.se

Anna Trane, kommunikationschef Kungsleden | 0708 – 84 74 69 | anna.trane@kungsleden.se


Kungsleden är människor som skapar platser och upplevelser för människor. Genom att förvalta och utveckla attraktiva och hållbara platser ser vi till att människor får ett bättre och mer inspirerande arbetsliv. Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare med fokus på kommersiella fastigheter i svenska tillväxtregioner. Per den 30 september 2020 ägde vi 211 fastigheter med ett sammanlagt bokfört värde på 39 872 Mkr. Kungsleden (KLED) är noterat på Nasdaq Stockholm Large Cap. Läs mer på www.kungsleden.se