Pressmeddelanden

Kungsleden hyr ut 7695 kvm i Nyköping

Kungsleden hyr ut 7695 kvm i Nyköping i fastigheterna Ribban 5 och Gumsbacken 12. Nyköping får sitt första padelcenter genom PDL Group, Återvinningen flyttar in och Ahlsell flyttar till större lokaler.

”Padel är en av världens mest expansiva sporter och vi ser fram emot att även Nyköpingsborna ska få ta del av glädjen. Vi var i behov av en stor yta och Kungsledens lokaler passade oss utmärkt”, säger Henrik Söderberg, VD, PDL Group.Intresset för sporten padel har ökat markant de senaste åren och efterfrågan i staden likaså. Bygget pågår och inflytt beräknas till januari 2021, staden får då sitt första padelcenter med 9 dubbelbanor, 3 singelbanor och 2 barnbanor.

”Vi välkomnar PDL och Återvinningen till våra lokaler och ser fram emot att tillgodose Ahlsells behov av mer ändamålsenliga lokaler.”, säger Tommy Svärd, marknadsområdeschef, Kungsleden.

Återvinningen planerar att flytta in i de nya lokalerna i höst och i mars 2021 beräknas Ahlsells inflytt.

” För att möta marknaden och våra kunders framtida behov på ett bättre sätt var vi i behov av nya lokaler i Nyköping. Här har vi hittat en för oss perfekt lokal i bra geografiskt läge med tillgång till utvändig markyta och bättre parkering. Vi har haft en bra och konstruktiv dialog med Kungsleden i Nyköping och det känns tryggt att kunna stanna kvar hos samma hyresvärd även när verksamhetens behov förändras”, säger Magnus Johansson, Regionchef, Ahlsell.

För mer information, vänligen kontakta:

Mats Eriksson, Regionchef Mälardalen, Kungsleden | 070-588 79 99 | mats.eriksson@kungsleden.se

Anna Trane, Kommunikationschef, Kungsleden | 070-884 74 69 | anna.trane@kungsleden.se


Kungsleden är människor som skapar platser och upplevelser för människor. Genom att förvalta och utveckla attraktiva och hållbara platser ser vi till att människor får ett bättre och mer inspirerande arbetsliv. Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare med fokus på kommersiella fastigheter i svenska tillväxtregioner. Per den 30 juni 2020 ägde vi 209 fastigheter med ett sammanlagt bokfört värde på 39 387 Mkr. Kungsleden (KLED) är noterat på Nasdaq Stockholm Large Cap. Läs mer på www.kungsleden.se