Pressmeddelanden

Kungsleden hyr ut 2 900 kvm på Gärdet till Musikverket

Kungsleden tecknar ett 12-årigt avtal med Musikverket om cirka 2 900 kvadratmeter i fastigheten Stettin 6 på Gärdet i Stockholm. Hyresavtalet motsvarar ett årligt hyresvärde om cirka 12 miljoner kronor.

”Det är glädjande att Musikverket väljer Kungsleden. Gärdet är ett mycket spännande stadsutvecklingsområde med en stadigt ökande efterfrågan på lokaler. Intresset för vår fastighet är stort och för närvarande är uthyrningsgraden 74 procent”, säger Sven Stork, regionchef Stockholm på Kungsleden.  

Musikverket är ett center för kulturarv och kulturliv inom musik, teater och dans.

”Jag är otroligt glad för att Musikverket efter mycket sökande kunnat teckna ett långt kontrakt för nya fina lokal för arkiv- och biblioteksverksamheten. Jag är övertygad om att denna lokalisering, nära flera andra institutioner som vi samarbetar med, kommer bli en bra lösning för våra låntagare, forskare och andra användare. Vi ser fram emot att flytta!”, säger Gerhard Kunosson, generaldirektör Musikverket.

Stettin 6 på Tegeluddsvägen 100 hör till Kungsledens kluster Stockholm City Öst som består av fyra fastigheter om totalt cirka 90 000 kvm. I Stettin 6 välkomnas hyresgäster och besökare av en stor ljusgård som utgör en förlängning av entrén. Med generös takhöjd ger den både rymd- och utomhuskänsla. Husets konstruktion möjliggör allt ifrån co-working och traditionella kontor till aktivitetsbaserade ytor. Eatery öppnar restaurang i maj 2020 och kommer att bemanna en fastighetsgemensam reception som kan erbjuda diverse servicetjänster för Kungsledens hyresgäster.

Tillträde för Musikverket är beräknat till juni 2021.

För mer information, vänligen kontakta:
Sven Stork, regionchef Stockholm Kungsleden | 08-503 052 06 | sven.stork@kungsleden.se
Anna Trane, kommunikationschef Kungsleden | 08-502 052 20 | anna.trane@kungsleden.se  


Kungsleden är människor som skapar platser och upplevelser för människor. Genom att förvalta och utveckla attraktiva och hållbara platser ser vi till att människor får ett bättre och mer inspirerande arbetsliv. Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare med fokus på kommersiella fastigheter i svenska tillväxtregioner. Per den 31 december 2019 ägde vi 209 fastigheter med ett sammanlagt bokfört värde på 38 310 Mkr. Kungsleden (KLED) är noterat på Nasdaq Stockholm Large Cap. Läs mer på www.kungsleden.se