Pressmeddelanden

Kungsleden hyr ut 7 000 kvm i framtidsområdet Högsbo i Göteborg

Kungsleden har hyrt ut 5 400 kvm i Högsbo till PDL Group, som ska skapa norra Europas största arena för padeltennis, och 1 900 kvm till Peabskolan.

”Vi hälsar både PDL Group och Peabskolan varmt välkomna som hyresgäster. Båda verksamheterna tillför ett mervärde till Högsbo som är ett område vi tror mycket på för framtiden. Området ligger centralt och präglas av entreprenörsanda och många nya företagsetableringar”, säger Ulrica Sjöswärd, regionchef Göteborg/Malmö på Kungsleden.

Kungsleden kommer att bygga om de lokaler som ska hyras av PDL Group till en 5 400 kvm stor padelarena med 17 banor som kommer att öppna under 2020.

”Vi är mycket glada över att kunna öppna i Högsbo. Det är ett spännande område som vi länge letat lokal i så det känns väldigt bra att det nu är klart. Vårt mål är att ta padelsporten till nya höjder – det är en fantastisk sport med stor potential och vi hoppas att personer som både jobbar och bor i närområdet ska uppskatta sporten”, säger Henrik Söderberg, vd för PDL Group, som är Sveriges ledande aktör inom padeltennis med före detta tennisproffset Jonas Björkman och artisten Måns Zelmerlöv bland grundarna.

Gymnasieskolan Peabskolan, som utbildar träarbetare, murare, anläggnings- och betongarbetare, har också tecknat hyresavtal och ska etablera sig i Högsbo. Skolan hyr 1 900 kvm i samma fastighet och ska flytta in till hösten 2020.

Båda hyresgästerna hyr lokaler i fastigheten Högsbo 27:9 som ligger på August Barks gata 10.

Om Högsbo

Högsbo/Sisjön i södra Göteborg är ett av regionens främsta företagsområden. Ungefär
30 000 personer i över 200 branscher arbetar här varje dag. Kungsleden äger 19 fastigheter med cirka 109 000 kvm kontor, lager och industri i området. Efterfrågan på lokaler är överlag stor. Området har ett strategiskt läge nära E6, Dag Hammarskjöldsleden och knutpunkter för kollektivtrafik samt dessutom cykelavstånd till både centrala Göteborg och havet. Göteborgs stad arbetar långsiktigt för att utveckla hela Högsbo/Sisjön till en levande blandstad.

 

För mer information, vänligen kontakta:

Ulrica Sjöswärd, regionchef Göteborg/Malmö på Kungsleden | 031-755 56 31| ulrica.sjosward@kungsleden.se


This press release is available in English at www.kungsleden.se/press

Informationen lämnades för offentliggörande den 15 november 2019 kl. 07.17.

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som skapar värde genom aktiv förvaltning, utveckling samt strategiska förvärv och optimering av fastighetsbeståndet. Vår vision är att skapa attraktiva och hållbara platser där människor inspireras. Nära 90 procent av fastigheterna är koncentrerade till fyra utvalda tillväxtmarknader – Stockholm, Göteborg, Malmö och Västerås. Majoriteten är kontor, samlade i attraktivt belägna kluster. Kungsleden har fått betyget Green Star av GRESB och klassas som femte bästa fastighetsbolag i Europa inom hållbarhet. Kungsledens långsiktiga mål är att bli Sveriges mest lönsamma och framgångsrika fastighetsbolag, genom att ha marknadens mest nöjda kunder och engagerade medarbetare. Kungsleden (KLED) är noterat på Nasdaq Stockholm Large Cap. Läs mer på www.kungsleden.se