Pressmeddelanden

Kungsleden gratulerar Stockholm till en ny mötesplats: Blique by Nobis på Gävlegatan

Kungsleden gratulerar idag Stockholm och sin hyresgäst Nobis till invigningen av en ny oas i staden – designhotellet Blique by Nobis.

Kungsleden har tillsammans med sina hyresgäster hotellkedjan Nobis och coworkingaktören Convendum utvecklat kvarteret Blästern 14 i gränslandet mellan Vasastan och den framväxande Hagastaden till en ny destination med bland annat hotell, restauranger, takterrass och ytor för coworking. Imorgon den 26 april öppnar hotellet Blique by Nobis och i slutet av året eller början av nästa år invigs även Convendums coworking-ytor.

”Det här är en milstolpe både för kvarteren runt Gävlegatan och för oss på Kungsleden. Vi har jobbat med utvecklingen av Blästern sedan 2014 och det är ett stort och prestigefullt projekt i en arkitektoniskt och historiskt intressant fastighet”, säger Biljana Pehrsson, vd på Kungsleden.

Gävlegatan ligger alldeles intill Torsplan och binder samman Vasastan med den nya stadsdelen Hagastaden. Blique by Nobis blir ett nav i området som även är känt som Stockholms galleridistrikt. Hotellet har 249 rum varav 58 är studios med pentry för längre vistelser. Dessutom finn 2 220 kvadratmeter publika ytor med två restauranger, tre barer och takterrass med fantastisk utsikt. På hotellet finns även flexibla event- och mötesmöjligheter, med 10 mötesrum samt en större eventlokal om 370 kvadratmeter i anslutning till hotellets innergård.

Fastigheten Blästern 14 har en unik historia som sträcker sig tillbaka till 1930-talet då arkitekten Sigurd Lewerentz som var en av funktionalismens förgrundsgestalter ritade kontor och magasin på fastigheten åt Philips svenska verksamhet.

För mer information vänligen kontakta:

Biljana Pehrsson, vd Kungsleden | 08-503 052 04 | biljana.pehrsson@kungsleden.se

Frida Stannow Lind, affärsutvecklingschef Kungsleden | 08-503 052 30 | frida.stannow.lind@kungsleden.se


This press release is available in English at www.kungsleden.se/press

Informationen lämnades för offentliggörande den 25 april 2019 kl.07.00

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner. En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large Cap.