Pressmeddelanden

Kungsleden förlänger avtal med Hotel Plaza i Skrapan i Västerås

Kungsleden har förlängt hyresavtalet med Hotell Plaza i Västerås med 15 år till år 2032. Avtalet omfattar 11 440 kvm i den centralt belägna fastigheten Lorens 14, även kallad Skrapan.

Västerås är Sveriges femte största stad och en viktig tillväxt- och logistikort med ett strategiskt läge invid E18 samt goda kommunikationer till Stockholm och övriga Mälardalen. Kungsledens kluster Västerås City är koncentrerat kring de centrala delarna av staden och inkluderar bland annat landmärket Skrapan. Kungsleden äger totalt 153 000 kvm i Västerås City och är stadens största kommersiella fastighetsägare.

Hotel Plaza, numera medlem i Best Western Plus Hotel, står inför den sista etappen av en totalrenovering av hotellet och förstärker därmed sitt varumärke och koncept ytterligare. Hyresavtalet med Kungsleden möjliggör att 100 hotellrum renoveras samt att ett Sky Spa på plan 23 och 25 byggs. Kungsleden kommer också omgående att påbörja byggandet av en ny hotellentré.

”Vi är glada för vårt samarbete med en ambitiös hyresgäst som vill vara med att bidra till Västerås City. För Kungsleden är det viktigt att ha en stark hotelloperatör som hela tiden strävar efter att utveckla sina koncept och verksamheter. Satsningen är ytterligare ett bevis på att området är eftertraktat och på att Kungsleden är en attraktiv samarbetspartner för att skapa utveckling”, säger Mats Eriksson, fastighetschef förvaltningsområde Mälardalen.

”Det förnyade samarbetet gör att vi kan satsa på en helt ny och unik spaupplevelse, slutföra renoveringen av alla 202 hotellrum och korridorer samt bygga en helt ny hotellentré. Det gör vårt erbjudande till hotellgästerna än mer attraktivt. Det här är en satsning jag har velat göra länge och det är väldigt kul att få förverkliga den tillsammans med Kungsleden”, säger Tobias Hultberg, vd för Hotel Plaza, Aros Congress Center och Hotel Esplanade.

Bild: Lorens 14 (Skrapan) 

För mer information vänligen kontakta:

Mats Eriksson, fastighetschef Mälardalen, Kungsleden | 021-40 44 85 | mats.eriksson@kungsleden.se

www.kungsleden.se


This press release is available in English at www.kungsleden.se/press

Informationen lämnades för offentliggörande den 17/03 2017 kl. 07.00 

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner. En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm OMX Large Cap.