Pressmeddelanden

Kungsleden tecknar avtal med Lejonet & Björnen om ny glassfabrik i Högsbo

Kungsleden AB (publ) har tecknat avtal med Lejonet & Björnen om en ny glassfabrik på 2 000 kvm på fastigheten Högsbo 29:2 i Göteborg. Fabriken, som även ska innehålla showroom och kontor, kommer att byggas av Serneke och ägas av Kungsleden.

Den nya fabriken ska stå klar i november 2017 och Lejonet & Björnen hyr den av Kungsleden enligt ett 20-årigt hyresavtal.

Högsbo 29:2 ligger i Kungsledens Högsbokluster i södra Göteborg där företaget äger 18 kontors-, industri- och lagerfastigheter om totalt 107 000 kvm. Högsbo är tillsammans med Sisjön ett av regionens främsta områden för industri, kontor och handel med ett strategiskt läge nära E6 och Dag Hammarskjöldsleden samt goda kommunikationer till centrala Göteborg. Området står inför en spännande omvandling från industriområde till blandstad.

”Vi ser fram emot att kunna välkomna ett starkt och välrenommerat företag med tydlig förankring i Göteborg till vårt kluster i Högsbo. Etableringen är ytterligare ett bevis på att området är eftertraktat och på att Kungsleden är en attraktiv samarbetspartner till bolag i tillväxt”, säger marknadsområdeschef Patrick Bernvid på Kungsleden.

”Efterfrågan på vår kvalitetsglass blir allt större. För att kunna effektivisera och öka produktionen behöver vi en ny fabrik. Det var självklart för oss att den skulle ligga i Göteborg och vi är mycket glada att Kungsleden kunde erbjuda oss en ny fabrik i Högsbo”, säger Katarina Mild, vd på Lejonet & Björnen.

För mer information vänligen kontakta:

Nicklas Arfvidsson, regionchef Göteborg | 031-755 5631 | nicklas.arfvidsson@kungsleden.se

www.kungsleden.se


This press release is available in English at www.kungsleden.se/press

Informationen lämnades för offentliggörande den 5/10 2016 kl. 07.00 

Kungsleden äger, förvaltar och utvecklar kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner. Vi skapar värde genom att tillhandahålla attraktiva och funktionella lokaler i rätt läge och till rätt pris. En stor del av våra fastigheter ligger samlade i kluster som berikar människors arbetsdag. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna.