Pressmeddelanden

Kungsleden och Nobis tecknar 20-årigt hyresavtal för nytt designhotell i Hagastaden

Kungsleden har skrivit ett 20-årigt hyresavtal med Nobis för ett nytt designhotell på Gävlegatan i hjärtat av Vasastan och Hagastaden. Hotellet kommer med sina 242 rum, konferens och restaurang bli en ny destination – en oas i staden – för hotellgäster, grannar, boende och turister.

Kungsleden AB (publ) äger sedan år 2014 fastigheten Blästern 14 på Gävlegatan i Stockholm, alldeles intill Torsplan och den nya stadsdelen Hagastaden. Fastigheten omfattar totalt 15 000 kvm kontor och garage som nu ska byggas om för att inrymma ett nytt designhotell om 9 500 kvm och därtill moderna och funktionella kontor om 5 500 kvm.

Fastigheten Blästern 14 har en unik historia som sträcker sig tillbaka till 1930-talet då arkitekten Sigurd Lewerentz ritade byggnaden som bland annat tjänstgjort som kontor och magasin åt Philips Sverige. Byggnadens historia har haft en betydande inverkan på det konceptarbete som Kungsleden och Nobis genomfört med relativt små men funktionella och attraktiva rum samt designade long-stay-rum. Ambitionen är att skapa en ny destination och mötesplats med bra stämning och service i generösa restaurang-, bar- och loungeytor som rör sig fritt mellan inomhusmiljön och den inbjudande gården.

”Stockholm är en unik stad med fantastiska ytor bakom våra vackra husfasader men som oftast är stängda för den breda allmänheten. Vi vill istället öppna upp en inbjudande gård och skapar tillsammans med Nobis en destination – en oas i staden – i Stockholms mest expansiva och spännande område dit alla är välkomna för att uppleva något alldeles speciellt”, säger Biljana Pehrsson, vd Kungsleden.

"Vi vill erbjuda en hotellprodukt av hög kvalitet till ett bra pris. Vi kommer att dra ner på ytan i rummet men ha samma höga kvalitet på upplevelsen som vi har på våra andra hotell. Det här är ett koncept jag har velat göra länge och det är väldigt kul att få förverkliga det tillsammans med Kungsleden", kommenterar Sandro Catenacci, vd Nobis AB

Kungsleden investerar 385 Mkr i projektet som totalt omfattar 15 000 kvm. Den första etappen inkluderar hotellet som omfattar 9 500 kvm med 242 rum och väntas vara klar under hösten 2018. Den andra etappen inkluderar 5 500 kvm kontor i byggnaden mot Gävlegatan och beräknas vara klart 2021.

Annordia har varit rådgivare åt Kungsleden.

För mer information vänligen kontakta:

Frida Stannow Lind, fastighetsutvecklingschef Kungsleden | 08-503 052 30 | frida.stannow.lind@kungsleden.se

www.kungsleden.se


This press release is available in English at www.kungsleden.se/press

Informationen lämnades för offentliggörande den 29/2 2016 kl. 07.00 

Kungsledens affärsidé är att äga, förvalta och förädla kommersiella fastigheter i tillväxtregioner i Sverige och leverera attraktiv totalavkastning. Fokus på värdeskapande sker genom att tillgodose kunders lokalbehov genom att förvalta, förädla och utveckla fastigheter samt optimera bolagets fastighetsportfölj. Kungsleden är noterad på NASDAQ Stockholm sedan 1999.