Pressmeddelanden

Kungsleden hyr ut ca 2 000 kvm i Lustgården 12 på västra Kungsholmen

Kungsleden AB (publ) har tecknat avtal med tre olika hyresgäster om totalt cirka 2 000 kvadratmeter i fastigheten Lustgården 12 på Warfvinges väg 31 samt Strandbergsgatan 12 på Västra Kungsholmen i Stockholm. Fastigheterna ligger med mycket bra exponeringsläge och goda kommunikationer alldeles intill Essingeleden.

Fastigheten Lustgården 12 ingår i Kungsledens kluster Stockholm City Väst, ett expansivt område där en blandstad vuxit fram de senaste åren. Här samsas bostäder och kontor i ett vattennära läge med bra kommunikationer till city genom tunnelbanan till Stadshagen. Flera stora företag har sina huvudkotor i området, bland andra Skanska, Preem och Lantmännen – samt även Kungsleden.

Restaurang- och caféoperatören Matdistriktet har tecknat avtal om att hyra cirka 700 kvadratmeter och kommer under våren 2017 att öppna café, butik, restaurang och catering i fastigheten.

”Vi driver sedan tidigare vårt populära koncept med restaurang, café, catering och butik på Rådmansgatan. Verksamheten går bra och vi ville expandera i ett nytt intressant område. Vi tror att stadsdelen Stadshagen/Västra Kungsholmen har framtiden för sig och ser verkligen fram emot att kunna skapa en välbesökt destination som bidrar till en dynamisk miljö på Warfvinges väg”, säger Henrik Hermansson på Matdistriktet.

Övriga nya uthyrningar i Lustgården 12 är:

1 774 kvadratmeter i ett femårigt hyresavtal till rekryteringsföretaget Framtiden som sedan tidigare har kontor i Lustgården 12 och nu behövde utöka sin yta med cirka 1 000 kvadratmeter.

327 kvadratmeter i ett femårigt hyresavtal till Helenius Ingenjörsbyrå AB som ville ha en lokal i just Stadshagen/Västra Kungsholmen eftersom de var etablerade i området sedan tidigare.

Foto: Lustgården 12

För mer information vänligen kontakta:
Sven Stork, regionchef Stockholm Kungsleden | 08-503 052 06 | sven.stork@kungsleden.se

This press release is available in English at www.kungsleden.se/press


Informationen lämnades för offentliggörande den 19/10 2016 kl. 06.52

Kungsleden äger, förvaltar och utvecklar kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner. Vi skapar värde genom att tillhandahålla attraktiva och funktionella lokaler i rätt läge och till rätt pris. En stor del av våra fastigheter ligger samlade i kluster som berikar människors arbetsdag. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna.