Pressmeddelanden

Kungsleden hyr ut 2 000 kvm till Göteborgs Stad

Kungsleden AB (publ) har tecknat två hyresavtal på totalt drygt 2 000 kvm med Göteborgs Stad i klustret Högsbo i fastigheten Järnbrott 168:1.

Göteborgs Stad hyr sammanlagt drygt 2 000 kvm kontorsyta fördelat på två avtal, ett 15-årigt om 1 540 kvm och ett femårigt om 530 kvm.

Fastigheten Järnbrott 168:1 är en del av Kungsledens Högsbokluster strax söder om Göteborg. Högsbo är ett av regionens främsta industriområden med ett strategiskt läge nära E6 och Dag Hammarskjöldsleden samt goda kommunikationer till centrala Göteborg.

Göteborgs Stad flyttar delar av Daglig verksamhet till Högsbo och får moderna och ändamålsenliga lokaler samt även möjlighet att samlokalisera flera verksamheter.

”Förutom att Daglig verksamhet får nya och fräscha lokaler så kommer den nya adressen förhoppningsvis att ge oss möjligheter till ett utökat samarbete med företag i området”, säger Jörgen Larzon, områdeschef på Göteborgs Stad.

”Vi är oerhört stolta att få välkomna Göteborgs Stad som hyresgäst i Högsbo. Kommunen är hyresgäst hos oss i andra delar av staden vilket gör att vi känner till deras verksamhet och behov väl. Att Högsbo står inför en spännande framtid med ambitiösa utvecklingsplaner som kommunen driver tillsammans med oss och övriga fastighetsägare i området tillför denna uthyrning ytterligare en positiv dimension”, säger Nicklas Arfvidsson, regionchef Göteborg.


Foto: Järnbrott 168:1

För mer information vänligen kontakta:

Nicklas Arfvidsson, regionchef Göteborg | 031-755 5631 | nicklas.arfvidsson@kungsleden.se

www.kungsleden.se


This press release is available in English at www.kungsleden.se/press

Informationen lämnades för offentliggörande den 17/8 2016 kl. 07.00 

Kungsleden äger, förvaltar och utvecklar kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner. Vi skapar värde genom att tillhandahålla attraktiva och funktionella lokaler i rätt läge och till rätt pris. En stor del av våra fastigheter ligger samlade i kluster som berikar människors arbetsdag. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna.