Pressmeddelanden

Kungsleden hyr ut till Försäkringskassan i Karlskrona

Kungsleden AB (publ) har tecknat ett femårigt hyresavtal om 2 100 kvm med Försäkringskassan i fastigheten Lindblad 10 i Karlskrona.

Försäkringskassan har sett över sina lokalbehov för sin interna IT-stödverksamhet och har i det arbetet beslutat att hyra drygt 2 000 kvm i fastigheten Lindblad 10, där bland andra Ericsson hyr lokaler. Försäkringskassan är sedan tidigare kund till Kungsleden och hyr i dagsläget lokaler på fem orter. Inför inflyttning genomför Kungsleden mindre hyresgästanpassningar i dialog med Försäkringskassan.

”Vi är mycket glada att återigen välkomna Försäkringskassan som kund – denna gång i Karlskrona. Kungsleden och Försäkringskassan har en lång relation på flera orter vilket gör att vi känner varandra väl”, säger Gert Ternström, regionchef Malmö på Kungsleden.

Fastigheten Lindblad 10 har en total uthyrningsbar yta om 6 500 kvm och ligger belägen på Trossö i centrala Karlskrona med närhet till vattnet och några minuters promenad till centralstationen. I området finns ett stort utbud av caféer, restauranger och andra serviceinrättningar.

Vi ser fram mot att flytta in på Lindblad 10 där lokalerna passar vår verksamhet och ger oss möjlighet att expandera”, säger Gunnar Pettersson, Fastighetschef på Försäkringskassan.

För mer information vänligen kontakta:

Gert Ternström, regionchef Malmö| 040-17 44 13 | gert.ternstrom@kungsleden.se

www.kungsleden.se


This press release is available in English at www.kungsleden.se/press

Informationen lämnades för offentliggörande den 9/6 2015 kl. 10.45. 

Kungsledens affärsidé är att äga, förvalta och förädla kommersiella fastigheter i tillväxtregioner i Sverige och leverera attraktiv totalavkastning. Fokus på värdeskapande sker genom att tillgodose kunders lokalbehov genom att förvalta, förädla och utveckla fastigheter samt optimera bolagets fastighetsportfölj. Kungsleden är noterad på NASDAQ Stockholm sedan 1999.