Pressmeddelanden

Kungsleden hyr ut 4 200 kvm till Svensk Cater

Kungsleden AB (publ) har tecknat ett 15-årigt hyresavtal med Svensk Cater om att hyra 4 200 kvm i fastigheten Varvet 3 i Uddevalla.

Fastigheten ligger strategiskt placerad längs riksväg 44 och närhet till järnväg och hamnområdet.

”Vi är väldigt glada att kunna välkomna Svensk Cater som hyresgäst i Uddevalla. Svensk Cater är en betydande aktör på restaurang- och storhushållsmarknaden i Sverige och har en närhet till sina kunder som vi delar. Vi ser fram emot att få etablera samma goda kundrelation med Svensk Cater som de har med sina kunder”, säger Hans Carlsson, förvaltare på Kungsleden.

Svensk Cater grundades 1965 och är en fullsortimentsgrossist för restaurang- och storhushållsmarknaden i Sverige. Bolaget ägs av Euro Cater A/S och finns på 20 orter i Sverige med en omsättning på drygt 3 miljarder SEK i Sverige.

”För oss är närheten till våra kunder mycket viktig” säger Lars Carlsson, VD på Svensk Cater AB.

”De nya lokalerna ger oss inte bara utmärkta förutsättningar för att stärka vår roll som restaurang och storhushållsgrossist på orten utan även expandera till fler kunder. Lokalerna ger möjlighet till en fortsatt utveckling både produkt-, volym- och omsättningsmässigt och även en möjlighet till förädling. Läget är dessutom utmärkt logistiskt sett vilket varit viktigt för att vi ska behålla och stärka vår redan höga tillgänglighet och servicenivå. Avtalet med Kungsleden ger oss den trygghet vi behöver för vår fortsatta expansion” fortsätter Lars Carlsson.

För mer information vänligen kontakta:

Hans Carlsson, förvaltare | 031-755 5602 | hans.carlsson@kungsleden.se

Nicklas Arfvidsson, regionchef Göteborg | 031-755 5631 | nicklas.arfvidsson@kungsleden.se

www.kungsleden.se


This press release is available in English at www.kungsleden.se/press

Informationen lämnades för offentliggörande den 30/3 2015 kl. 7.00. 

Kungsledens affärsidé är att äga, förvalta och förädla kommersiella fastigheter i tillväxtregioner i Sverige och leverera attraktiv totalavkastning. Fokus på värdeskapande sker genom att tillgodose kunders lokalbehov genom att förvalta, förädla och utveckla fastigheter samt optimera bolagets fastighetsportfölj. Kungsleden är noterad på NASDAQ Stockholm sedan 1999.