Pressmeddelanden

Kungsleden hyr ut 1 300 kvm i Täby till MIPS AB

Kungsleden har tecknat ett fyra årigt hyresavtal med MIPS AB i Näsbypark, Täby norr om Stockholm. MIPS AB hyr samtliga 1 300 kvm i den unika fastigheten Fräsen 1 som innefattar kontor och lager.

Kungsleden AB (publ) har nyligen tecknat ett avtal med hjälmsystemutvecklaren MIPS AB som hyr hela den uthyrningsbara ytan om 1 300 kvm i fastigheten Fräsen 1 i Näsbypark, Täby. Fräsen 1 är en unik femtiotals fastighet ritad av Hilding Lögdberg och belägen i Näsbyparks företagsområde nära E18 samt buss- och pendeltågsförbindelser.

MIPS AB flyttar in både kontors-, testlabb- och lagerverksamhet i fastigheten från och med den 1 februari 2016. Företaget bedriver forskning och utveckling inom säkerhetssystem för hjälmar där deras MIPS Brain Protection System används av flera marknadsledande tillverkare av hjälmar.

”Vi är oerhört glada att kunna välkomna MIPS AB som hyresgäst hos Kungsleden. Företaget ligger i den absoluta framkanten inom sitt område där de genom sin forskning driver utvecklingen på marknaden. För oss är det viktigt att hitta rätt kund till rätt fastighet, vilket vi med fastighetens unika egenskaper och MIPS behov känner att vi gjort”, säger Suzanne Nobel, uthyrare Kungsleden.

”Kungsledens fastighet på Maskinvägen i Näsbypark är helt unik i sitt slag utifrån arkitektur, kvalitet och detaljer – egenskaper som vi bekänner oss till och bygger vårt företag på. Att kombinationen kontor och lager dessutom passar våra behov ser vi som en bonus”, säger Johan Thiel, vd MIPS AB.

Bild: Fräsen 1

För mer information vänligen kontakta:

Suzanne Nobel, uthyrare Kungsleden | 08-503 052 48 | suzanne.nobel@kungsleden.se

www.kungsleden.se


This press release is available in English at www.kungsleden.se/press

Informationen lämnades för offentliggörande den 14/12 2015 kl. 14.00. 

Kungsledens affärsidé är att äga, förvalta och förädla kommersiella fastigheter i tillväxtregioner i Sverige och leverera attraktiv totalavkastning. Fokus på värdeskapande sker genom att tillgodose kunders lokalbehov genom att förvalta, förädla och utveckla fastigheter samt optimera bolagets fastighetsportfölj. Kungsleden är noterad på NASDAQ Stockholm sedan 1999.