Pressmeddelanden

Kontorsfastigheten Isblocket i Hyllie nu uthyrd till 85 procent

Kungsleden har nu nästan fyllt upp sin nybyggda fastighet Isblocket, i Hyllie i Malmö. 3 862 kvm är uthyrda i kontorsdelen med endast en kontorslokal på 551 kvm och två butikslokaler på 64 respektive 105 kvm kvar att hyra ut.

Kungsleden AB (publ) förvärvade kontorsfastigheten Vagnslidret 1 i Hyllie, strax söder om centrala Malmö, i december 2014. Fastigheten, som till vardags kallas Isblocket, består av 4 500 kvm modern kontorsyta i ett av Malmös mest expansiva och tillgängliga lägen.

Hyreskontrakt har nu tecknats med:

  • Malmö kommuns parkeringsaktiebolag hyr 2120 kvm på åtta år
  • Addpro AB, IT-konsultverksamhet hyr 869 kvm på fem år
  • BC Sweden AB, importör och generalagent för Jaguar och Land Rover i Sverige hyr 337 kvm på fem år
  • Merit Consulting, ett internationellt konsultbolag hyr 216 kvm på tre år
  • SsangYong Import AB är från 1 mars 2016 ny importör och generalagent för det Koreanska bilmärket SsangYong i Sverige och Danmark.och hyr 97 kvm på fem år

”Vi ser mycket fram emot att få flytta in i Isblocket till våren. När vi tidigare i år insåg att vi är på god väg att växa ur våra nuvarande lokaler inne i stan blev Hyllie direkt det område som vi såg som vårt första och kanske enda alternativ. Det är självfallet närheten och tillgängligheten till Öresundsbron och Kastrup flygplats som lockar. Vi ingår i den danska bilkoncernen Nic Christiansen Gruppen som har sitt huvudkontor i Kolding på Jylland, och att vi har en enkel och snabb väg över till Danmark underlättar självklart också för vårt arbete och vår kommunikation. Att Isblocket dessutom sannolikt är det finaste huset i området får vi se som en ren bonus, säger Jonas Lindow, VD för BC Sweden AB”.

Utöver hyresgästerna ovan flyttar Kungsleden sitt regionkontor till Isblocket. Hyllie är ett av Kungsledens prioriterade klusterområden där vi ser stor potential i och med läget nära Citytunneln, köpcentrumet Emporia samt kommunens ambition att bygga en blandstad.

”Det är oerhört glädjande att vi på relativt kort tid får möjlighet att välkomna fem nya hyresgäster till vårt prestigprojekt i ett av Malmös mest spännande områden. Vi ser en stor potential i Hyllie och har för avsikt att tillsammans med övriga fastighetsägare och kommunen aktivt arbeta för att fortsätta utveckla området mot en dynamisk och hållbar blandstad”, säger Gert Ternström, regionchef Malmö.

Isblocket har ritats av FOJAB arkitekter och uppförs av Otto Magnusson. Kungsleden tillträder fastigheten i mitten på januari 2016.

För mer information vänligen kontakta:

Gert Ternström, regionchef Malmö| 040-17 44 13 | gert.ternstrom@kungsleden.se

Louise Appelros, uthyrare Kungsleden | 040 17 44 05 | louise.appelros@kungsleden.se

www.kungsleden.se


This press release is available in English at www.kungsleden.se/press

Informationen lämnades för offentliggörande den 15/12 2015 kl. 7.00. 

Kungsledens affärsidé är att äga, förvalta och förädla kommersiella fastigheter i tillväxtregioner i Sverige och leverera attraktiv totalavkastning. Fokus på värdeskapande sker genom att tillgodose kunders lokalbehov genom att förvalta, förädla och utveckla fastigheter samt optimera bolagets fastighetsportfölj. Kungsleden är noterad på NASDAQ Stockholm sedan 1999.