Pressmeddelanden

Sveriges mest spektakulära pepparkakshus samlar in pengar till Musikhjälpen

I det gemensamma projektet Houses of Dreams samlar Newsec, Kungsleden och White in pengar till Musikhjälpen genom att hyra ut lokaler i Sveriges mest spektakulära och smakfulla pepparkakshus.

I år samlar Musikhjälpen in pengar för att stoppa spridningen av HIV. Var 15 sekund smittas någon av HIV i världen, många av dem barn och ungdomar. Genom ökad kunskap om sjukdomen och pengar till forskning och bromsmediciner kan vi förlänga livet för de som drabbas samt undvika att fler smittas. Det är detta Musikhjälpen arbetar för, och det vill vi stötta.

Tillsammans med den framstående konditorn Magnus Johansson har Newsec, Kungsleden och White tagit fram ett minst sagt spektakulärt pepparkakshus. Ett hus som White har ritat, Kungsleden äger och Newsec hyr ut lokaler i. I samband med kampanjstarten den 8 december kan företag buda via Tradera på lokaler inom kontor, handel, restaurang och bostäder. Pengarna som uthyrningen genererar går till Musikhjälpen.

”Musikhjälpens arbete är oerhört viktigt för att samla in pengar till välbehövliga ändamål såsom HIV. Vi som fastighetsägare vill naturligtvis bidra och genom pepparkakshusklustret Houses of Dreams hoppas vi kunna skapa uppmärksamhet och samla in pengar genom att erbjuda smakfulla och flexibla lokaler”, säger Marie Mannholt, marknads- och kommunikationschef på Kungsleden.

”En viktig förutsättning för att stoppa spridningen av HIV är kunskap. Utgångspunkten i arkitekturen har varit att skapa en inkluderande plats som ger utrymme för nya möten och kunskapsöverföring. För att stimulera kreativiteten och uppmana till att tänka utanför de förutsägbara har drömmarnas värld använt som inspiration”, säger Pi Ekblom, arkitekt på White.

”Det är med stor glädje och entusiasm som vi på Newsec deltar i projektet Houses of Dreams eftersom det på ett kreativt och nytänkande sätt bidrar till att försöka stoppa spridningen av HIV viruset. Som uthyrningskonsult känns det extra utmanande att hyra ut lokaler i ett minst sagt spektakulärt pepparkakshus där vi ser fram emot att uppnå nya rekordhyror”, säger Max Barclay, vd Newsec Sweden.

Se filmen om Houses of Dreams


För mer information gå in på kampanjsiten www.housesofdreams.se eller kontakta:

Max Barclay, VD, Newsec Sweden
Telefon: 0708 44 30 65, e-post: max.barclay@newsec.se

Marie Mannholt, marknads- och kommunikationschef, Kungsleden
Telefon: 0708 32 32 02, e-post: marie.mannholt@kungsleden.se

Ulla Bergström, Kontorschef Stockholm, White
Telefon: 08 402 26 68, e-post: ulla.bergstrom@white.se