Pressmeddelanden

Kungsleden ökar genom ytterligare förvärv i Malmö

Kungsleden AB (publ) stärker sin position i Malmös mest expansiva område Hyllie genom förvärvet av kontorsfastigheten Malmö Vagnslidret 1. Fastigheten är under uppförande och blir ett bra komplement till den närliggande Malmömässan som Kungsleden förvärvade i höstas. Förvärvspriset uppgår till 165 Mkr.

Fastigheten, som även kallas ´Isblocket´, är belägen precis vid snabbtågstationen i Hyllie och kommer stå klar i slutet av 2015. Hyllie, som är Malmös mest expansiva område, har ett strategiskt läge med några minuters avstånd till Malmö central, Kastrup och centrala Köpenhamn.

Säljare är Otto Magnusson Byggnads AB som uppför byggnaden med en total uthyrningsbar area på 4 600 kvm. I dagsläget är halva fastigheten uthyrd till Malmö kommuns parkeringsaktiebolag ´P-Malmö´ på ett långt hyresavtal.

Tillträde beräknas ske efter färdigställande och slutbesiktning i januari 2016.

”Vi fortsätter att stärka vår position i Malmöregionen genom förvärvet av ’Isblocket’ som blir en toppmodern fastighet i ett av södra Sveriges mest spännande områden. Förvärvet ligger helt i linje med vår strategi att växa vår portfölj med fastigheter av hög kvalitet i tillväxtregioner”, säger Ylva Sarby Westman, transaktionschef på Kungsleden.


Bild: Visualisering av Malmö Vagnslidret 1

Regulatorisk

För mer information vänligen kontakta:

Ylva Sarby Westman, Transaktionschef Kungsleden | 08-503 052 27 | ylva.sarby.westman@kungsleden.se
Biljana Pehrsson, VD Kungsleden | 08-503 052 04 | biljana.pehrsson@kungsleden.se

www.kungsleden.se


This press release is available in English at www.kungsleden.se/press

Informationen lämnades för offentliggörande den 22/12 2014 kl. 07.00. 

Kungsledens affärsidé är att äga, förvalta och förädla kommersiella fastigheter i tillväxtregioner i Sverige och leverera attraktiv totalavkastning. Fokus på värdeskapande sker genom att tillgodose kunders lokalbehov genom att förvalta, förädla och utveckla fastigheter samt optimera bolagets fastighetsportfölj. Kungsleden är noterad på NASDAQ Stockholm sedan 1999.