Pressmeddelanden

Kungsleden hyr ut till landstinget i Kronoberg

Fastighetsbolaget Kungsleden har tecknat ett tioårigt hyresavtal med landstinget i Kronoberg i fastigheten Dockan 9. Fastigheten Dockan är med sitt centrala läge en välkänd symbol i Växjö.

Landstinget i Kronoberg hyr redan idag lokaler till en vårdcentral och BVC i fastigheten Dockan 9. Nu hyr de ytterligare en lokal på 877 kvm till barn- och ungdomshälsan under en tioårsperiod i ett så kallat grönt hyresavtal. Kungsleden ska bygga om en kontorslokal så att den anpassas för landstingets verksamhet och minskar påverkan på miljön, bland annat genom att installera LED-belysning i lokalen och förbättra värme- och elanvändningen.

”Det är mycket glädjande att landstinget vill expandera sin verksamhet i fastigheten genom att hyra fler lokaler av oss. Vi ser förstås detta som ett kvitto på att vi som hyresvärdar gör ett bra jobb, men även möjligheten att ytterligare förbättra fastigheten utifrån en nära dialog med våra duktiga och kunniga hyresgäster”, säger Tobias Nilsson, fastighetsförvaltare på Kungsleden.

Fastigheten Dockan är välkänd i området och har ett av Växjös mest centrala lägen mittemot stadshuset och stadsbiblioteket med fem minuters promenad till centralstationen. Fastigheten, som stegvis genomgår en ombyggnation, huserar idag flera verksamheter inom offentlig och privat sektor.


Foto: Dockan 9

Regulatorisk

För mer information vänligen kontakta:

Tobias Nilsson, förvaltare på Kungsleden | 040-17 44 23 | tobias.nilsson@kungsleden.se
Eskil Lindnér, fastighetschef Kungsleden |040-17 44 02 | eskil.lindner@kungsleden.se

www.kungsleden.se


This press release is available in English at www.kungsleden.se/press

Informationen lämnades för offentliggörande den 20/10 2014 kl. 08.00. 

Kungsledens affärsidé är att äga, förvalta och förädla kommersiella fastigheter i tillväxtregioner i Sverige och leverera attraktiv totalavkastning. Fokus på värdeskapande sker genom att tillgodose kunders lokalbehov genom att förvalta, förädla och utveckla fastigheter samt optimera bolagets fastighetsportfölj. Kungsleden är noterad på NASDAQ OMX Stockholm sedan 1999.