Nyheter

Succé när Eatery öppnar i Kungsledens lokaler på Gärdet

Allt fler företag väljer att etablera sig på Gärdet i Stockholm och området blir mer levande för varje dag som går. Nu välkomnar Kungsleden restaurangen Eatery som i maj öppnade i korsningen Tegeluddsvägen/Lindarängsvägen.

Anna Bengtsson och fasaden på Tegeluddsvägen 100. Foto: Eatery

Under öppningsdagen räknade Eatery med 40 gäster - det kom närmare 300. Och succén har hållit i sig. Restaurangen ligger i en luftig och nyrenoverad lokal på 696 kvadratmeter i Kungsledens fastighet på Tegeluddsvägen 100.

– När solen skiner kommer fler. Vår uteservering har varit otroligt populär, säger Anna Bengtsson som är ansvarig för Eatery Gärdet.

Beskriv hur första veckan har varit?

– Det har varit stor nyfikenhet och framförallt många lunchgäster. Det är roligt att så många som arbetar och bor i området kommer och besöker oss. Vi har även haft många återkommande gäster vilket alltid är ett positivt tecken, säger Anna Bengtsson som är ansvarig för Eatery Gärdet.

Hur kommer det sig att ni väljer att öppna på Gärdet?

– Det är ett häftigt område som lockar flera olika besökare. Det finns många kontor här och vi har många gäster som kommer för naturen. Vi känner att Gärdet är ett område som är under utveckling och som ligger mitt i smeten. Det är i anknytning till både City och Lidingö, granne till hamnen och naturnära.

Hur har ni hanterat att öppna restaurangen under Coronakrisen?

– Vi har verkligen fokuserat på att hitta ett coronavänligt sätt att bedriva restaurangen: Vi har bordsservering, luftigare mellan borden och har en stor uteservering. Vi erbjuder även picknickväskor som de som köper take-away får låna. I väskan ingår även ett bouleset.

”City växer och spiller över på Gärdet och Värtan”

Christina Lindblom är marknadsområdeschef på Kungsleden och hon märker att området har blivit attraktivare:

– City växer och spiller över på Gärdet och Värtan vilket ökar attraktiviteten av området vilket vi börjar märka av mer och mer. Vi har kontor i naturskön miljö med närhet till gärdet och vattnet, säger Christina och fortsätter:

– Vi tror starkt på Gärdet och utvecklar servicekoncept i samarbete med Eatery för att kunna erbjuda våra hyresgäster god mat och mer service. I och med omvandlingen av Värtahamnen, Frihamnen och Loudden bildas nya stadsmiljöer som kommer att förändra hela stadsbilden. Vi ser verkligen framemot att vara med och utveckla det här området.

 

Läs mer om Tegeluddsvägen 100

Hitta lediga lokaler på Gärdet och Värtahamnen