Nyheter

"Konst rör upp känslor och skapar samtalsämnen"

Kungsleden kommer i ett nytt samarbete att arbeta med unga konstnärer för att skapa inspirerande kontor. I ljusgården på Trekanten 5 i Danderyd presenteras nu Alex Viik.

”Konstnärerna kommer att presentera sina konstverk för våra hyresgäster och prata om konst i allmänhet. Vi gör det här för att se till att det händer något i fastigheterna och för att inspirera hyresgästerna. Det fungerar såklart även som utsmyckning för att göra lokalerna ännu attraktivare”, säger Eva-Lotta Svensson som är marknadsområdeschef.

Kungsleden väljer att samarbeta med Artworks, en webbplats som visar och diskuterar samtidskonst med syftet att inspirera en ny generations konstintresserade.

”Kungsleden är den typ av modiga och nyfikna samarbetspartner som jag älskar att jobba med. Det kunde inte bli roligare och bättre för oss. Konsten i Kungsledens lokaler bidrar verkligen till att öka känslan i lokalerna”, säger Henrik Kanekrans som driver Artworks.

Henrik är övertygad om att konst kan bidra till att kontorsfastigheter blir mer kreativa miljöer:

”Konsten skapar samtalsämnen! Den rör upp känslor och reaktioner. Den bygger en personlig identitet. Jag är övertygad om att konst kommer att få en allt mer betydande roll på företag i framtiden, i takt med att företag allt oftare förstår värdet av att skapa kreativa miljöer”.

Läs en intervju med konstnären på Artworks webbplats

Läs mer om våra fastigheter i Danderyd