Attraktiva kontor i Europas innovationskluster nummer ett

Kista är Europas främsta innovationskluster inom ICT och Sveriges snabbast växande område. Här är Kungsleden tredje största fastighetsägare med den moderna och strategiskt placerade fastigheten Kista One i spetsen.

Kungsleden har cirka 146 000 kvadratmeter uthyrbar yta i området. Vårt lokalkontor finns på Isafjordsgatan 31. Titta gärna förbi!

I Kista samverkar näringsliv, akademi och offentliga aktörer för att fortsätta utveckla Kista som ett världsledande centrum för forskning och innovativ affärsverksamhet inom ICT (Information & Communication Technology). Här finns över 50 000 arbetsplatser och ett av Stockholms främsta köpcentrum, Kista Galleria.

Lätt att nå med bil, buss eller tåg

Kista ligger mitt emellan E4 och E18, bara 11 kilometer norr om Stockholm city, och har riktigt bra kommunikationer.

Den goda tillgängligheten med bil (E4, E18), tunnelbana, pendeltåg och snart även tvärbanan bidrar till områdets attraktionskraft. Det strategiska läget mellan centrala Stockholm och stadens båda flygplatser – Arlanda och Bromma – gör Kista till ett av Stockholms mest tillgängliga områden.

 

Klicka HÄR för att få upp en karta över SL:s busslinjer i Norrort

All service du kan önska dig

Eftersom våra fastigheter ligger nära Kista Galleria så är utbudet av service som restauranger, shopping, livsmedelsaffärer, gym, vårdcentral, tandläkare med mera ovanligt bra.

Den som jobbar här behöver inte ta några omvägar för att göra ärenden, shoppa eller träna.

Hotell, korttidsboende och nära flyget

Kista är en av Stockholms största kontorsmarknader med cirka 900 000 kvadratmeter kontor och köpcentrum. Här finns ett stort antal multinationella företag och särskilt många inom innovation och ICT.

Behovet av ett flexibelt boende för inresande medarbetare och konsulter är stort. Det finns ett flertal hotell i området och Kungsleden utvecklar för närvarande fastigheten Holar 1 på Skalholtsgatan 2 till ett lägenhetshotell för korttidsboende i samarbete med Studio Hotel Kista AB.  Planerad inflytt hösten 2018.

Kungsleden i frontlinjen för att utveckla Kista

Kungsleden bidrar aktivt till att utveckla Kista. Frida Stannow Lind, vår fastighetsutvecklingschef är ordförande i styrelsen för Kista Science City och Sven Stork, regionchef Stockholm, är ordförande för föreningen Kista Science City Fastighetsägare. Läs mer här.

Förvaltare och uthyrare på plats

För oss på Kungsleden är närhet viktigt. Vi finns på plats och kan våra områden utan och innan. Vi har en bra och effektiv förvaltning och fångar upp hyresgästernas skiftande behov.

Välkommen att ta kontakt med oss! 

 

Kista – Stockholms främsta kontorsmarknad

Kista är Stockholms största kontorsmarknad och ett världsledande kluster inom ICT. Här har samlas svenska och internationella bolag i världsklass. Kommersiella fastigheter kommer att byggas, de befintliga kommer även restaureras, tusentals bostäder ska komma till i och runt Kista kommer infrastrukturen förstärkas med bland annat tvärbana och förlängd tunnelbana. Kista City är med andra ord rätt plats för framgångsrika företag.

Fakta

ARBETANDE I KISTA

Fler företag inser fördelarna med Kistas strategiska läge och väljer att flytta sina kontor från centrala Stockholm till Kista.

Kista är Stockholms främsta kontorsmarknad med 8700 företag och cirka 70000 anställda. Det är även Europas största och världens tredje största ICT-kluster. Här möts världsledande företag som Ericsson, IBM, Huawei, Samsung och Microsoft och framstående forskning inom KTH och Stockholms Universitet.

Kista Science City, eller den nordiska Silicon Valley som det också kallas, är hem till mer än 1000 ICT-företag. Ericsson, Samsung och TELE2 är bara några av de stora företag som finns på plats och är stora arbetsgivare. Med tanke på den attraktiva plasten inom ICT så har även Stockholms Universitet och Kungliga Tekniska Högskolan undervisning. Idag studerar cirka 6,800 studenter som läser IT-kurser vid Kista campus.

Befolkning idag och imorgon

Kistaborna blir allt fler. Antalet boende förväntas öka med 20 000‐40 000 personer och antalet högskolestuderande förväntas att tredubblas. Idag bor det cirka 120 000 människor i Kista. 65 000 av dem arbetar, 1 100 forskar och 5 000 studerar på universitetsnivå.

KISTA SCIENCE CITY - NORDENS SILICON VALLEY    

Kista Science City är det största informations- och kommunikationsteknik (ICT) klustret i Europa och det tredje största ICT -klustret i världen. 

Kista Science City fortsätter att öka i popularitet bland IT-företag i Sverige. Fler och fler företag flyttar hit på grund av bevisat stark lokal tillväxt, moderna kontorsbyggnader med energioptimering och låga hyreskostnader som i sin tur ger företag med större kontorsutrymmen.

TONGIVANDE AKTÖRER I OMRÅDET

Kista är idag en drivande tillväxtmotor för hela Sverige. Området har både ett dynamisk och innovativt företagsklimat. Här är du omgiven av välkända aktörer inom näringslivet.

I området ligger Kistamässan med många besökare årligen. De anordnar en mängd olika evenemang årligen och har en anläggning om totalt 15 000 kvadratmeter.

Här finns även Kista Galleria med nästan 20 miljoner besökare årligen. Gallerian har ungefär 180 butiker och innehåller även en av Sveriges största biografer. Här finns ett 40-tal restauranger, food courts och kaféer och över hundra butiker inom allt från mode och skönhet till inred­ning, sport och hobby. Gallerian har även ett brett serviceutbud med tandläkare, vårdcentral, mödravårdsmottagning, optiker servicekontor, biograf och tränings­center. 

KOMMERSIELL POTENTIAL

Kista Gallerias utbud tillsammans den starka köpkraften i den stora kontorsmarknaden skapar ett starkt kommersiellt underlag. I och med att fler företag väljer att flytta sin verksamhet hit och att den expansiva byggplanen för fler bostäder gör att den redan starka köpkraften kommer att öka. Klicka här för att se en karta över Kista Gallerias marknadsområde.

 

Befolkning som inom  15 min 30 min 45 min
kan nå      
Kista med bil 2018 453 663 1 143 612 1 823 702
Kista med bil 2023 489 996 1 209 055 1 917 632
Kista med bil 2030 545 801 1 307 014 2 057 316

Tabell 1: Befolkning som kan nå Kista med bil
Källa, WSP

Befolkning som inom 15 min 30 min 45 min
kan nå      
Kista kollektivt 2018 17 125 232 777 722 342

Kista kollektivt 2023

19 176 259 811 794 213
Kista kollektivt 2030 22 467 303 014 907 001

Tabell 2: Befolkning som kan nå Kista kollektivt
Källa, WSP