Kungsleden söker teknisk förvaltare till Danderyd

Vill du vara med och driva på omställningen mot ett hållbart samhälle? Har du ett genuint intresse för teknik och några års erfarenhet från en roll som teknisk förvaltare? Är du relationsskapande, strukturerad och mån om att hålla en hög servicenivå? Har du dessutom goda ledaregenskaper och en vilja att få andra att växa? Då är du kanske rätt person för oss.

Bakgrund

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva och hållbara lokaler som inspirerar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner. En stor del av våra fastigheter är samlade i attraktivt belägna kluster där vi äger många fastigheter och där vi är med och driver hela områdets utveckling. Sedan den 15 november 2021 är Kungsleden ett dotterbolag till Castellum och resan mot en sammanslagning fortsätter under våren. Vårt långsiktiga mål är att bli Sveriges mest lönsamma och framgångsrika fastighetsbolag, genom att ha marknadens mest nöjda kunder och engagerade medarbetare. Till vårt team i Danderyd söker vi nu en teknisk förvaltare med ansvar för våra kunder och fastigheter. Bland våra hyresgäster återfinns allt från små till stora bolag. Våra kunder förväntar sig en hög kvalitet och en konstruktiv och värdeskapande dialog med oss som fastighetsägare.

Tjänsten

Som teknisk förvaltare på Kungsleden är du en viktig nyckelperson. Ditt uppdrag är att tillsammans med teamet se till att fastigheterna förvaltas, underhålls och förädlas på ett optimalt sätt, med nöjda hyresgäster och ett långsiktigt värdeskapande som mål. Du driver arbetet för att möta kundernas behov på bästa sätt och har samtidigt fokus på att säkerställa ett gott ekonomiskt resultat. Tjänsten innebär ett tätt samarbete med förvaltare, drifttekniker, uthyrare, projektledare och entreprenörer. Tillsammans ansvarar ni för att leva upp till Kungsledens kundlöften.  Arbetet är fritt, omväxlande och du planerar i hög grad din egen tid. Ditt agerande i det dagliga arbetet är affärsmässigt och besluten grundas på långsiktighet och hållbarhet. Du ingår i ett team på 9 medarbetare och rapporterar till Marknadsområdeschef för Danderyd. Tjänsten är placerad på vårt kontor på Svärdvägen 13 i Danderyd.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden

 • Representera Kungsleden i möten med hyresgäster, leverantörer och andra externa parter
 • Ansvara för drift och underhåll av byggnader, mark och installationer inom fastigheten
 • Ansvara för ledning och styrning av driftpersonal såväl intern som extern
 • I samarbete med förvaltare ansvara för affärsplan, budgetering och uppföljning av fastigheternas kostnadssida och underhållsplaner
 • Planera, handla upp, leda och följa upp leverantörer och entreprenörer mot uppsatta mål.
 • Uppföljning och analys av energiförbrukning och genomförande av optimering och energibesparingsåtgärder
 • Ansvara för att försäkrings- och myndighetskrav uppfylls
 • Teckna och omförhandla drift- och serviceavtal i samråd med förvaltaren och/eller teknisk chef
 • Driva arbetet med att miljöcertifiera fastigheterna
 • Ta fram underlag till uppföljningsmöten av Gröna hyresavtal
 • Delta i hyresgästmöten
 • Följa upp felanmälan och efterlevnad av gränsdragningslistor
 • Säkerställa affärsmässiga gränsdragningslistor i hyresavtal
 • Säkerställa en fullständig teknisk fastighetsdokumentation
 • Delta i operativa projektgrupper och tekniska forum
 • Delta i bolagets verksamhetsutvecklingsprojekt och processer

Erfarenhet och kompetens

Vi söker dig med relevant teknisk utbildning och minst 5 års dokumenterad erfarenhet av teknisk förvaltning. Mot bakgrund av dina tidigare erfarenheter känner du dig trygg med att leda driftspersonal, leverantörer och entreprenörer. Du besitter även grundläggande kunskaper inom entreprenadjuridik, fastighetsekonomi och ekonomisk rapportering. Du är van vid arbete som innebär sociala kontakter och uttrycker dig väl i tal och skrift. För denna roll är körkort ett krav.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som trivs i en självständig roll med eget ansvar där du får vara med och utveckla våra kunder och bygga hållbara relationer. Du är en naturlig relationsbyggare, förtroendeingivande och har förmåga att hålla en konstruktiv dialog med kunder. Du är affärsmässig och kan kommunicera på ett tydligt sätt, såväl som att lyssna in. Du säkerställer att budskap når fram samt påminner och följer upp. Det är också viktigt att du är en prestigelös person som vill dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter inom gruppen samt bidra med förslag till förbättringar. Du har en ekonomisk medvetenhet och ser på förvaltning utifrån ett långsiktigt och hållbart perspektiv. Givetvis gillar du problemlösning och har förmåga att prioritera i stressade situationer. Utöver detta vill vi att du är en strukturerad person som är bra på att leverera resultat efter uppsatt tidplan.

Kungsledens erbjudande

Kungsleden är ett växande bolag med ett företagsklimat som genomsyras av en transparent och öppen kultur där det alltid är snabbt till beslut. Allt som görs tar avstamp i värderingarna: omtanke, glädje och professionalism. Inom bolaget arbetar ca 130 personer. Kungsleden välkomnar mångfald oavsett kulturell bakgrund, sexuell läggning, funktionsvariation, religion eller ålder. Kungsleden är jämställda på alla nivåer i bolaget och mångfalden bidrar på ett positivt sätt till företagets utveckling.

För mer information och ansökan

I denna rekrytering samarbetar Kungsleden med Real Competence. Du söker genom att gå in på www.realcompetence.se och klicka på ”Lediga Jobb”. Vi behandlar ansökningarna löpande så sök snarast, dock senast den 21 januari. Alla ansökningar behandlas givetvis konfidentiellt. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Karin Johansson på karin.johansson@realcompetence.se.

Ansök på realcompetence.se

 


Om Kungsleden

Kungsleden jobbar med långsiktig förvaltning, utveckling och förädling av kommersiella fastigheter, framför allt kontor. Deras vision är att skapa attraktiva och hållbara platser där människor inspireras. Ungefär 90 procent av deras fastigheter finns i Stockholm, Göteborg, Malmö och Västerås och de flesta är samlade i så kallade kluster, det vill säga eftertraktade platser med bra kommunikationer där de äger många fastigheter och där Kungsleden är med och driver hela områdets utveckling. Deras långsiktiga mål är att bli Sveriges mest lönsamma och framgångsrika fastighetsbolag, genom att ha marknadens mest nöjda kunder och engagerade medarbetare. Kungsledens fastighetsbestånd utgörs av kommersiella lokaler i region Stockholm, Göteborg/Malmö och Västerås/Mälardalen inom kategorierna kontor, industri/lager och handel. Mer om Kungsleden: https://www.kungsleden.se/