Vi söker en förvaltare till Västerås City

Vill du vara del av ett bolag som aktivt jobbar för att driva på omställningen mot ett hållbart samhälle? Drivs du av resultat och långsiktiga relationer? Vill du verka i en miljö som präglas av engagemang på ett av Sveriges mest jämställda fastighetsbolag? Då kanske du är vår nya förvaltare?

BAKGRUND

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva och hållbara lokaler som inspirerar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner. En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large Cap.

Till vårt team i Västerås City söker vi nu en förvaltare med ansvar för våra kunder och fastigheter. Bland våra hyresgäster återfinns allt från små till stora bolag, hotell och skolor. Våra kunder förväntar sig en hög kvalitet och en konstruktiv och värdeskapande dialog med oss som fastighetsägare. Glädje, omtanke och professionalism är våra värdeord som vi lever efter.

OM TJÄNSTEN

Som förvaltare på Kungsleden är du en viktig nyckelperson. Rollen innebär ett helhetsansvar för att långsiktigt förvalta och driva utvecklingen av ditt fastighetsbestånd. Du driver arbetet för att möta kundernas behov på bästa sätt och har samtidigt fokus på att säkerställa ett gott ekonomiskt resultat. Tjänsten innebär ett tätt samarbete med uthyrare, teknisk förvaltare, drifttekniker, projektledare och entreprenörer. Tillsammans ansvarar ni för att leva upp till Kungsledens kundlöften. 

Arbetet är fritt, omväxlande och du planerar i hög grad din egen tid. Ditt agerande i det dagliga arbetet är affärsmässigt och besluten grundas på långsiktighet och hållbarhet.

Du ingår i ett team på fyra medarbetare och rapporterar till Marknadsområdeschefen för Västerås City. Tjänsten är placerad på vårt kontor i Väster City.

HUVUDSAKLIGA ARBETSUPPGIFTER

 • Representera Kungsleden gentemot hyresgäster, entreprenörer och den lokala marknaden
 • Ansvar för fastigheternas ekonomi, arbete med affärsplan, budget, prognos och resultat samt uppfyllande av uppsatta mål (teknisk förvaltare ansvarar för drift och mediakostnader)
 • Tillsammans med teamet se till att fastigheterna förvaltas, underhålls och förädlas på ett optimalt sätt, med nöjda hyresgäster och ett långsiktigt värdeskapande som mål
 • Vårda och utveckla relationen med våra kunder samt uppfylla Kungsledens kundlöften
 • Omförhandla hyresavtal i syfte att alltid erhålla marknadsmässiga villkor
 • Initiera och följa upp hyresgästanpassningar
 • Säkerställa affären i uthyrningsprocessen
 • Proaktivt jobba med och initiera värdeskapande åtgärder
 • Delta i operativa projektgrupper
 • Delta i bolagets verksamhetsutvecklingsprojekt och processer
 • Underhållsplanera samt initiera, beställa och följa upp ombyggnads- och underhållsprojekt

ERFARENHET OCH KOMPETENS

Vi söker dig med fullgjord förvaltarutbildning eller examen från högskola inom bygg eller fastighet. Du har minst fem års dokumenterad erfarenhet från kommersiell förvaltning och har haft roller med budgetansvar. För att bli lyckosam i rollen bör du även ha erfarenhet av att ansvara för mindre projekt och hyresgästanpassningar. Du är van vid arbete som innebär sociala kontakter och uttrycker dig väl i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska. Givetvis är du en trygg förhandlare med goda kunskaper i hyresjuridik och fastighetsekonomi.

För denna roll är körkort är ett krav.

PERSONLIGA EGENSKAPER

Vi söker dig som tycker om att arbeta med både människor och siffror. Du är analytisk och affärsmässig med en förmåga att kommunicera på ett tydligt sätt, såväl som att lyssna in. Du säkerställer att budskap når fram samt påminner och följer upp. Du har en god ekonomisk medvetenhet, fokuserar på kostnader, intäkter och effektivitet. Du är en naturlig relationsbyggare, förtroendeingivande och prestigelös med högt utvecklat affärssinne med förmåga att hålla en konstruktiv dialog med kunder.

VI ERBJUDER DIG

Kungsleden är ett växande bolag med ett företagsklimat som genomsyras av en transparent och öppen kultur där det alltid är snabbt till beslut. Allt vi gör tar avstamp i våra värderingar: Omtanke, Glädje och Professionalism. Inom bolaget arbetar ca 130 personer. Kungsleden välkomnar mångfald oavsett kulturell bakgrund, sexuell läggning, funktionsvariation, religion eller ålder. Vi är jämställda på alla nivåer i bolaget och mångfalden bidrar på ett positivt sätt till Kungsledens utveckling.

FÖR MER INFORMATION OCH ANSÖKAN

Vill du bli en del av företag med höga mål och med hjärtat på rätt ställe? Välkommen att söka tjänsten genom att bifoga ett personligt brev och CV och skicka det till: jobba@kungsleden.se. Vi jobbar med ett löpande urval. 

OM KUNGSLEDEN

Kungsleden jobbar med långsiktig förvaltning, utveckling och förädling av kommersiella fastigheter, framför allt kontor. Deras vision är att skapa attraktiva och hållbara platser där människor inspireras. Ungefär 90 procent av deras fastigheter finns i Stockholm, Göteborg, Malmö och Västerås och de flesta är samlade i så kallade kluster, det vill säga eftertraktade platser med bra kommunikationer där de äger många fastigheter och där Kungsleden är med och driver hela områdets utveckling. Deras långsiktiga mål är att bli Sveriges mest lönsamma och framgångsrika fastighetsbolag, genom att ha marknadens mest nöjda kunder och engagerade medarbetare. Kungsledens fastighetsbestånd utgörs av kommersiella lokaler i region Stockholm, Göteborg/Malmö och Västerås/Mälardalen inom kategorierna kontor, industri/lager och handel.