HYLLIE
- där Malmö
möter världen.

Eden i Hyllie

Området kring Eden

Hyllie växer snabbare än någon annan stadsdel i Malmö. Det strategiska läget lockar den som vill ha nära till allt. Tågen från Hyllie centrum går både över Öresund och upp till Stockholm vilket gör Hyllie till en idealisk plats för internationella samarbeten. I området finns det en stark innovationskraft och många företag i framkant hittar sin plats här.

Benny Bendzovski Marknadsområdeschef Kungsleden

Benny Bendzovski tipsar

Vad är det bästa med Hyllie?

Det bästa med Hyllie är att stadsdelen känns som ett nav och mötesplats. En stadsdel som har allt och som förändras under dygnets timmar – på dagen arbetar människor för att under kvällen leva vidare i området genom att träna på gym, besöka musik- och sportevent eller shoppa mm. Med ett stort fokus på hållbarhet, kommunikation, arbete, boende, kultur, sport och hälsa är Hyllie en stadsdel som ligger helt rätt i tiden.

Om vi säger Hyllie, vad är då det första du tänker på?

Jag tänker främst på gröna parker, fantastiska tåg- och bussförbindelser, flexibla arbetsplatser, moderna lägenheter, gym, restauranger, sport- och musikevent m.m. Sen kan man inte undgå att tänka på närheten till kontinenten, hoppa på tåget och vips så är du i Köpenhamn.

Vilken är den bästa platsen för att koppla av och återhämta sig?

För mig upplevs Hyllie bäst genom en löptur där man får uppleva siluetten av spännande urban arkitektur samtidigt som den lantliga känslan med en egen pilallé ligger alldeles runt hörnet.

Vad ser du mest fram emot med Hyllies framväxt och den utveckling som är planerad för stadsdelen?

Det ska bli intressant och följa utvecklingen av stadsbilden. Det är en sak hur det är tänkt att det ska bli, men mer intressant är att se hur invånarna väljer att nyttja det urbana Hyllie. Också spännande med den nya stadsparken som ska byggas; vem vet, det kanske blir en turistattraktion. Även intressant att följa utvecklingen av Hyllie när det gäller att binda samman närliggande områden för att knyta ihop staden.

Vad kommer Eden kunna bidra med för besökare som inte har möjlighet att sitta i huset?

Eden kommer ha fokus på att främja människors välmående och kreativitet. Det kommer att finnas en välkomnade lobby för allmänheten med communitykänsla – här kan vem som helst sätta sig för att jobba, äta frukost/lunch eller gå på afterwork. En del av ytorna kommer att byta karaktär med årstiderna vilket gör att byggnaden alltid har ett nära samspel med naturen.

Bästa lunchen i Hyllie?

I dagsläget skulle jag nog säga Quality Hotel, eller ”Hotellet" som det kallas i vardagsmun. Ska man gå på afterwork så kan jag verkligen rekommendera Skybaren.

Framtidsvision

Från Malmö Stad: "Med kommunikationen i centrum ska Hyllie vara en drivande kraft för tillväxt och hållbar utveckling av det nya Malmö - en gränsöverskridande och utåtriktad plats med hela världen som arena".

Läs mer