Populära kontor nära allt

I Danderyd har Kungsleden fyra stora kontorsfastigheter med riktigt bra kommunikationer och närhet till service och naturområden. Läget är svårslaget – och blir ännu bättre när Mörby Centrum byggts om.

Våra fastigheter finns vid E18 Mörby Centrum (t-bana), på Vendevägen vid Roslagsbanan och i början av Enebybergsvägen, mitt i en av Stockholms mest omtyckta villaförorter.

Kungsleden är Danderyds största kommersiella fastighetsägare med nästan 100 000 kvadratmeter uthyrbar yta.

Vi har förstås ett klusterkontor här. Det ligger på Svärdvägen 11C.

Riktigt bra kommunikationer

Nära våra fastigheter finns tunnelbana (röd linje till Mörby Centrum), många busslinjer samt Roslagsbanan. Läget vid motorvägen E18 gör kommunikationerna svårslagbara.

Det finns cykelleder till stan och till grannkommuner. Danderyds kommun satsar på sopsaltning vintertid av de viktigaste cykellederna.

All service du behöver

Utbudet av service som restauranger, shopping, livsmedelsaffärer, gym, vårdcentral, tandläkare med mera är väldigt bra. Den som jobbar här behöver inte ta omvägar för att göra ärenden, shoppa eller träna.

I Danderyd finns alla förutsättningar för en aktiv livsstil nära arbetsplatsen. Kommunen har två stora, väl underhålla motionsspårsystem – Rinkebyskogen och Altorpskogen. Det finns även ett kortare spår i anslutning till idrottsplatsen i Stocksund, gott om lugna villagator samt gångvägar längs med både Edsviken och Stora värtan.

Under vintern spåras skidspår i Rinkebyskogen. Även golfbanan i Danderyd och Rösjö ängar spåras. I närliggande Täby finns också skidspår.  Läs mer om spåren här.

Hotell, konferens och nära flyget

Det finns två hotell och två konferensanläggningar i området samt flera ytterligare i närområdet. Till Arlanda kommer man med bil på knappt 30 minuter och till Bromma tar det 15 minuter.

Inte mitt i smeten

Danderyd Kontor ligger alltså inte mitt i den stressiga storstadssmeten, utan:

 • Cirka 8 kilometer norr om Stockholm city
 • 700 meter norr om Danderyds sjukhus
 • 1,5 kilometer från Stockholms universitet
 • 500 meter från Edsvikens vatten och Kevinge golfbana
 • Granne med villastaden Djursholm i öst och Danderyd/Klingsta i väst
 • 5 kilometer från Täby som har ett av Stockholms största köpcentrum

Förvaltare och uthyrare på plats

För oss på Kungsleden är närhet viktigt. Vi finns på plats och kan våra områden utan och innan. Vi har en bra och effektiv förvaltning och fångar upp hyresgästernas skiftande behov.

Välkommen att ta kontakt med oss!

Våra fastigheter

Våra fastigheter ligger med bästa skyltläge vid E18 eller Roslagsbanan.

 • Bergudden 8

  Bergudden 8

  Adress: Berga Backe 2-4 och Karlsrovägen 1-2
  Uthyrningsbar yta: 19 217 kvadratmeter
  Exempel på hyresgäster: SATS, Tobii och SOS International
  Förvaltare: Pernilla Eriksson
  Kontakt: 08-503 052 38, pernilla.eriksson@kungsleden.se

 • Svärdet 7

  Svärdet 7

  Adress: Svärdvägen 1-31
  Uthyrningsbar yta: 40 678 kvadratmeter
  Exempel på hyresgäster: EuroAccident, Hector Rail, Quick Office
  Förvaltare: Eva-Lotta Svensson
  Kontakt: 08-503 052 70, evalotta.svensson@kungsleden.se

 • Muttern 3

  Muttern 3

  Adress: Enebybergsvägen 8-10
  Uthyrningsbar yta: 7 503 kvadratmeter
  Exempel på hyresgäster: Inuit AB och Flügger färg
  Förvaltare: Pernilla Eriksson
  Kontakt: 08-503 052 38, pernilla.eriksson@kungsleden.se

 • Trekanten 5

  Trekanten 5

  Adress: Vendevägen 85-89
  Uthyrningsbar yta: 32 013 kvadratmeter
  Exempel på hyresgäster: GE Healthcare, Attendo, Team Olivia
  Förvaltare: Eva-Lotta Svensson
  Kontakt: 08-503 052 70, evalotta.svensson@kungsleden.se

 

Över 100 hyresgäster

Vi hyr ut till storföretag och små lokala företag, till gym, konstnärer, dansskolor, restauranger, inredningsbutiker och många andra typer av verksamheter. Här finns möjligheter för de flesta. Vill du också flytta hit? Läs mer om dina blivande grannar och vad några av våra nuvarande kunder tycker.

Så här tycker två av våra kunder

”Vi sökte en lokal nära Mörby Centrum men ville inte bli påverkade av ombyggnaderna där. Kungsleden kunde erbjuda precis det vi behövde – en flexibel fastighet med bra läge och service i huset.”  Tore Strandgård, vd på Incoord

”För oss är det oerhört viktigt att ha tillgängliga och flexibla lokaler utifrån verksamhetens och medarbetarnas behov. Danderyd Kontor möter våra önskemål.”  Sara Hyléen, kommunikationsdirektör på Tobii.

Exempel på hyresgäster

Tobii

Världsledande inom eyetracking.
Adress: Karlsrovägen 2D
Fastighet: Bergudden 8
Besök Tobiis webbplats

GE Healthcare

Multinationellt företag som tillverkar bland annat utrustning för laboratorier och medicinsk diagnostik
Adress: Vendevägen 89
Fastighet: 
Trekanten 5
Besök GE Healthcares webbplats

Arval

Leasing av fordon och skräddarsydda lösningar för bilparker
Adress: Vendevägen 89
Fastighet: Trekanten 5
Besök Arvals webbplats

SOS International Sweden

Nordens marknadsledande assistansorganisation med centraler i Danmark, Sverige, Norge och Finland
Adress: Karlsrovägen 1
Fastighet: Bergudden 8 
Besök SOS International Swedens webbplats 

Stockholm Läns Landsting

Offentligt finansierad hälso- och sjukvård
Adress: Svärdvägen
Fastighet: Svärdet 7 
Besök Stockholm Läns Landstings webbplats

SATS Sports Club

Nordens ledande träningscenter med omkring 160 träningscenter.
Adress: Karlsrovägen 2D
Fastighet: Bergudden 8 
Besök SATS webbplats

Team Olivia

En av de största privata vård- och omsorgsaktörerna i Sverige, Norge och Danmark
Adress: Vendevägen 85 A
Fastighet: Trekanten 5 
Besök Team Olivias webbplats

Attendo

Ledande inom vård och omsorg till äldre och funktionshindrade
Adress: Vendevägen 85 A
Fastighet: Svärdet 7 
Besök Attendos webbplats

Masimo Sweden

Svensk medicinteknisk tillverkare
Adress: Svärdvägen 15
Fastighet: Trekanten 5
Besök Masimo Swedens webbplats

Fakta

Många arbetande och stark köpkraft, växande befolkning, nytänkande stadsutveckling med riktigt bra tillgänglighet och kommunikationer. Allt detta kännetecknar Danderyds kommun där Kungsleden är största kommersiella fastighetsägare med klustret Danderyd Kontor.

Befolkning idag och imorgon

Danderydsborna blir allt fler. Befolkningen inom Danderyds kontors marknadsområde väntas öka med mer än 8 procent till 2030.

Idag bor det totalt 45 000 personer i hela marknadsområdet för Kungsledens kluster Danderyds kontor, Marknadsområde - Danderyds kontor (PDF). Befolkning förväntas växa och det planeras att byggas ett tusental nya bostäder fram till 2020.

Danderyds befolkning 2016-2030

ARBETANDE I KOMMUNEN

Totalt i hela Danderyds kommun arbetar närmare 18 000 personer. För kontorsinriktade verksamheter uppgår dagsbefolkningen i Danderyds kommun till cirka 11 600 personer. Antalet kommer att öka.

Det andra stora arbetsplatsområdet inom kommunen är Danderyds sjukhus. Här arbetar cirka 3 800 personer med verksamheter inom vård och hälsa, vilket även har bidragit till att Danderyd Kontor har ett stort antal företag med anknytning till denna bransch.

Det höga antalet arbetande samt nybyggnationer av arbetsplatser såsom de stora kontorsbyggnaderna intill Danderyds Centrum gör att konsumtionsunderlaget för dagligvaror samt restaurang- och cafébesök är starkt och fortsätter öka.

HÖG UTBILDNINGSNIVÅ OCH PRISBELÖNT FÖRETAGSKLIMAT

Invånarna i Danderyd har högsta utbildningsnivån i landet. Nästan hälften av Danderydsborna har akademisk utbildning. Det finns även en stark entreprenörsanda inom olika branscher och storlek på företag hos de boende. Tillsammans med höga inkomstnivåer gör Danderyd till en plats där stora som små entreprenörer har möjlighet att blomstra.

Kommersiell potential

Fler och fler väljer att arbeta och bo i Danderyd. Det innebär att den redan starka köpkraften kommer att öka.

ARBETANDE BLIR FLER OCH SPENDERAR MER

Det arbetar cirka 10 000 personer i Danderyds kontors primärområde, Primärområde - Danderyds kontor (PDF). Vilket motsvarar ett konsumtionsunderlag för dagligvaror och restaurang- och caféverksamhet på 175 miljoner kronor. I och med ombyggnation av Danderyds Centrum där det kommer byggas två nya kontorshus om totalt 20 000 kvadratmeter kommer fler kunna arbeta i området och konsumtionsunderlaget kommer öka*.

År

Antal arbetande (2015 års uppgifter)

Konsumtionsunderlag* mkr inkl. moms

2015 9 847 173
2018 9 847 180
2023 11 280 218
2030 11 280 237

Tabell 1: * Det hypotetiska marknadsunderlaget för dagligvaror samt restauranger- och caféer har beräknats genom att multiplicera dagbefolkningen med kostnaden för livsmedel alternativt lunch ca på 80 kronor * 220 dagar som även kan gälla representation, after work mm. För 2018,2023 och 2030 har kostnaden för en lunch räknats upp med KPG-gruppens genomsnittliga årliga tillväxttakt för restauranger (1,2%). Antalet arbetande i primärområdet (dagbefolkning) baseras på SCB:s statistik.
Källa, WSP

EFTERFRÅGAN STÖRRE ÄN UTBUDET

Under 2015 var marknadsunderlaget cirka 2,8 miljarder kronor för hela marknadsområdet. Fram till 2030 förväntas marknadsunderlaget öka med närmare 30 procent.

För sällanköpsvaror har marknadsområdet ett försäljningsindex på 54. Det innebär att efterfrågan och köpkraften på sällanköpsvaror överstiger utbudet inom området. När det gäller dagligvaror handlar Danderydsborna och arbetarna i området. Där är försäljningsindex positivt på 108, vilket innebär att det till och med är en tillströmning på 8 procent som kommer till marknadsområdet för att handla.

Köpkraft per varugrupp (PDF)

Tongivande aktörer i området

 

I direkt anslutning till Kungsledens fastigheter hittar ni gymkedjan SATS och även spännande butiker och caféer såsom Cranberry Corner och Home Made.

I nära anslutning till Danderyds kontor finns Mörby centrum som årligen har cirka 6,6 miljoner besökare. Totalt finns cirka 65 butiker varav några av de ledande hyresgästerna är Hemköp, H&M, ICA, Lindex , Systembolaget, och Åhléns. I och med ombyggnaden kommer köpcentret fördubbla sin uthyrbara yta och få en ny fasad samt helt ny interiör. Butiksutbudet kommer också att utökas och det blir fler restauranger och annan service. Danderyd Centrum beräknas vara klart år 2020.

Utöver starka kommersiella aktörer finns även Danderyds sjukhus som lockar till sig en rad intressanta företag som arbetar med bland annat rehab eller annan service inom vården. Stora spelare såsom SOS International, Attendo och GE Healthcare har sina svenska huvudkontor här.

I Danderyd har även internationella företag som är i frontlinjen inom innovation och teknik valt att etablera sin verksamhet här.  Ni hittar till exempel Tobii som är världsledande inom eyetracking i en av Kungsledens lokaler i Danderyd.

Läge och tillgänglighet

Närheten till Stockholm city, de goda kommunikationerna tillsammans med det lättillgängliga läget för bilburna gör Danderyd till en attraktiv plats att etablera sin verksamhet i.  Här finns tillgång till både E18 och central knutpunkt för kollektivtrafik.

Kungsledens kluster Danderyd Kontor är koncentrerat kring E18. Klustret ligger även i anslutning till Mörby Centrum med direkt tillgång till tunnelbana och buss. Mörby Centrum ligger cirka 8 kilometer norr om Stockholms city, där det tar ungefär fem minuter med bil till Roslagstull. Fastigheten vid Vendevägen har gångavstånd både till Roslagsbanan (station Mörby) och till den stora kollektivtrafiknoden vid Danderyds sjukhus som ligger ungefär 700 meter från Mörby Centrum.

HUR MÅNGA KAN TA SIG TILL DANDERYD PÅ KORT TID?

Danderyd har fler infrastrukturprojekt på gång som kommer underlätta tillgängligheten ytterligare. Kungsledens arbetsplatskluster har inom 30 min reseavstånd från dörr till dörr möjlighet att attrahera 1,2 miljoner personer varav 50 % är sysselsatt befolkning.

 

Befolkning som inom  15 min 30 min 45 min
kan nå      
MörbyC med bil 2018 194 127 1 059 236 1 679 788
MörbyC med bil 2023 204 220 1 120 916 1 766 715
MörbyC med bil 2030 219 239 1 213 349 1 896 021

Tabell 1: Befolkning som kan nå Mörby Centrum med bil 2018
Källa, WSP

Befolkning som inom 15 min 30 min 45 min
kan nå      
Mörby kollektivt 2018 7 972 118 443 612 136

Mörby kollektivt 2023

8 117 127 310 656 595
Mörby kollektivt 2030 8 325 140 849 724 314

Tabell 2: Befolkning som kan nå Mörby Centrum kollektivt 2018
Källa, WSP